17/06/2021 , 5:30

Dosja “Gërdeci”, Gjykata e Posaçme merr në dorë çështjen për ish-ministrin Fatmir Mediu

Gjykata e Lartë ka marrë sot vendimin që, kërkesën e prokurorit Klodian Braho për të çelur procesin për dosjen e njohur si Gërdeci, që ka qenë e pushuar vetëm për Mediun, të shkojë në Gjykatën e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (GJKKO).

Gjykata e Lartë ka shpallur moskompetencë dhe është GJKKO që duhet të japë një vendim nëse duhet të mbetet i pushuar procesi ndaj Mediut, duhet të rihapet nëse ka prova të reja apo nëse do ta arkivojnë.

Brenda qershorit, maksimumi deri në mes të korrikut, GJKKO pritet të ketë një vendim pasi është detyruar ta shqyrtojë këtë çështje të deleguar nga Gjykata e Lartë.

Related Posts

Kategorite

BIoscalin