17/06/2021 , 0:18

Durrësi i ngadaltë me numërimin e votave. Si ndahen mandatet deri tani

Numërimi në qarkun e Durrësit duket se po ecën me ritme të ngadalta, ku është numëruar pothuajse 1/5 e kutive të votimit, ndërkohë që PS mban një avantazh në krahasim me kundërshtarët.

Duke iu referuar shifrave të dhëna nga KQZ deri në momentet që flasim janë numëruar 87 nga 481 qendra votimi, ku PS ka marrë 53.4% të votave, 13653 vota, PD AN 38.84 % të votave, ose e thënë ndryshe 9997 vota, ndërsa një rezultat të mirë ka dhe LSI, me 6.17% të votave ose e thënë ndryshe 1587 vota.

Në rast se do ti përkthenim në mandate në momentet që flasim ndarja do të ishte kjo: PS 8 mandate, PD 5 mandate dhe LSI 1 mandat, ndërkohë që siç e thamë është herët për të folur sa kohë që ka ende shumë kuti të panumëruara.

Me këtë rezultat të deritanishëm, kryeministri Edi Rama, e ka të sigurt mandatine tij, pasi renditet i teti në listën e qytetit bregdetar.

Related Posts

Kategorite

BIoscalin