09/06/2021 , 12:46

Ishte kthyer në makth për bizneset dhe banorët e Venecias, arrestohet 22-vjeçari shqiptar (EMRI)

ITALI- Ditën e djeshme, Karabinierët e Bërthamës Operative dhe Radiomobile të Compagnia di Mestre në Itali përfunduan një aktivitet hetimor, i cili filloi në vitin 2020 dhe u zhvillua gjatë vitit aktual, me një ankesë tjetër ndaj shqiptarit që dyshohet se ishte kryesi serial i vjedhjeve kundër shtëpive dhe bizneseve.

Sipas mediave italiane, vjedhjet e kryera pas raporteve dhe ankesave nga qytetarët, kishin bërë të mundur mbledhjen e elementeve treguese, duke arritur në Mars 2021 identifikimin e hajdutit shqiptar, Gezim Stafa i lindur në 1999.

Ngjarja daton që nga vera e vitit 2020 kur në juridiksion ka pasur një seri vjedhjesh, më shumë se dhjetë, të kryera kundër institucioneve publike ose shtëpive private, të gjitha në qendër dhe të kryera në mënyra të ngjashme, ose duke thyer dritaret ose dyert e qelqi dhe “marrja” e objekteve të ndryshme të përmbajtura dhe të ekspozuara ndaj publikut.

Hetimet e kryera në vendet e krimeve, në veçanti një sallon parukerie në Trivignano, kishin lejuar të theksonin praninë e disa gjurmëve biologjike, të lëna nga krimineli në derën e thyer; në këtë drejtim, rrethanat që ajo ishte pastruar në mbrëmjen e mëparshme, në pritje të hapjes për mëngjesin vijues dhe të rregullave më të rrepta të higjienës të vendosura nga pandemia, dhe se, për këtë arsye, vetëm gjurmët e tij ishin të pranishme autori i vjedhje

Prandaj, gjurmët që dolën nga gjetjet e shenjave të gishtave u dërguan në Grupin e Hetimeve Shkencore të Parmës, i cili zhvilloi analizat e duhura dhe testet krahasuese mbi to. Nga e njëjta doli që “pronari” i shenjave të gishtërinjve është i identifikueshëm pikërisht në shtetasin shqiptar tashmë të arrestuar, duke shkaktuar kështu një raport të ri për vjedhje që i shtohet kornizës akuzuese tashmë të hollësishme.

Related Posts

Kategorite

BIoscalin