NTV
No Result
View All Result
07/03/2021 , 6:09
  • Kreu
  • Live TV
  • Politike
  • Shendeti
  • Kronike
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sociale
  • Pinknews
  • Sport
  • Kreu
  • Live TV
  • Politike
  • Shendeti
  • Kronike
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sociale
  • Pinknews
  • Sport
07/03/2021 , 6:09
NTV
No Result
View All Result
Home Lifestyle

Mish Viçi me Oriz – Sekretet e Përgatitjes Për Shijen Më Të Mirë

by Kasaj
09/02/2021 , 12:33
Mish Viçi me Oriz – Sekretet e Përgatitjes Për Shijen Më Të Mirë
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Duket si një recetë e thjeshtë por ka dhe kjo truket e saj në përgatitje për të dhënë shijen më të mirë që keni provuar ndonjëherë.

Është një recetë tipike shqiptare, e kombinuar në mënyrë të shkëlqyer me sallata të freskëta të stinës, perime të pjekura, por edhe turshi shtëpie etj.

AgroWeb.org ju sjell më poshtë hapat që duhet të puergatitjen e kësaj recete në mënyrë speciale.

Përbërësit
(Përbërësit më poshtë për katër persona)

4 thela mish viçi pa kocka

2 gota oriz

4 gota me lëng mishi (për përgatitjen e pilafit)

1 gotë lëng mishi (për salcën e mishit)

Dy lugë gjelle miell

Një lugë gjelle salcë (sipas dëshirës)

Kripë

Piper i zi

Majdanoz i freskët

Përgatitja
Si fillim, AgroWeb.org ju udhëzon që të vendosni copat e mishit në një tenxhere, hidhni kripë sipas dëshirës dhe mbulojeni me ujë.

Vendoseni tenxheren në zjarr dhe lëreni të ziejë derisa mishi të zbutet. Më pas mishin largojeni nga tenxherja dhe lëreni mënjanë.

Ndërkohë, lëngun e mishit kalojeni në një tas të madh dhe më pas, merrni katër gota prej tij (për çdo gotë me oriz duhen dy gota me lëng mishi) dhe hidhini në tenxheren ku zjetë më parë mishin.

Hidhni një lugë vaj ulliri, pak gjalpë të freskët provojeni nëse ka kripë sa duhet dhe vendoseni sërish në zjarr dhe lëreni të ziejë.

Sapo të ketë zierë, shtojmë orizin, dhe me lugën e drurit sigurohemi që kokrrizat të mos ngjiten në fundin e tenxheres.

AgroWeb.org ju këshillon që të mos e përzieni shumë, pasi orizi do të bëhet shumë i butë dhe me lagështirë.

I vendosim tenxheres kapakun, dhe ulim zjarrin.

E lëmë orizin që të ziejë për rreth 18 minuta, më pas do ta largojmë nga zjarri, dhe ashtu në tenxhere do ta lëmë dhe 5 minuta të tjera.

Para se ta shërbeni, me ndihmën e një piruni e përzieni me shumë kujdes. Kështu avulli i tepërt nuk do krijojë lagështirë.

Është e rëndësishme që tenxheres të mos ia hiqni kapakun apo që ta trazoni orizin gjatë kohës që ai është duke zierë.

Nëse pilafi është bërë para se ta shërbeni, hiqeni kapakun dhe në vend të tij vendosni një pecetë kuzhine.

Ajo do të thithë lagështirën dhe do të ruaj që orizi të mos bëhet i butë më shumë seç duhet.

Salca e Mishit
Pasi të keni përgatitur pilafin, merrni një tigan vendoseni në zjarr shtoni aty një lugë të plotë me gjalpë të freskët, sapo të tretet gjalpi shtoni dy lugë miell dhe përziejeni derisa mielli të nisë të zverdhet.

Nëse dëshironi shtoni edhe pak salcë domateje, shtoni pak kripë dhe piper.

Shuajeni masën me një gotë lëng mishi dhe përzjeheni derisa të krijohet një salcë jo shumë e trashë, kaloni aty thelat e mishit që keni zierë dhe kaurdiseni për 1-2 minuta.

Më pas, kur të shërbeni pilafin në mes të tij shtoni thelën e mishit të viçit shoqëruar me pak nga salca e tij.

Sipas dëshirës sipër spërkateni me pak majdanoz të freskët./AgroWeb.org

Related Posts

Këto 5 ushqime do t’ju ndihmojnë të hiqni qafe njollat e errëta në fytyrë
Lifestyle

Këto 5 ushqime do t’ju ndihmojnë të hiqni qafe njollat e errëta në fytyrë

06/03/2021 , 14:39
“Google” ndalon shitjen e reklamave të bazuar në shfletimin e internetit
Lifestyle

“Google” ndalon shitjen e reklamave të bazuar në shfletimin e internetit

06/03/2021 , 14:30
Debutimi i Shaq O’Neal në Wrestling nuk shkon si duhet, ai largohet me ndihmën e mjekëve (VIDEO)
Lifestyle

Debutimi i Shaq O’Neal në Wrestling nuk shkon si duhet, ai largohet me ndihmën e mjekëve (VIDEO)

06/03/2021 , 13:23

Recent Posts

  • OBSH kundër pasaportave të vaksinimit/ Kluge: Pandemia mund të përfundojë në 10 muaj
  • Covid në Kosovë! 6 persona ndërrojnë jetë, infektohen 592 të tjerë
  • “Atdheu e bëri të madhe kot, Sara do të hakmerret”, gazetarët komentojnë ngjarjen e bujshme: Është bërë si telenovela e “Pablo Escobar” me…
  • Vasili: Fatkeqësi për shqiptarët, që mbetën në duart më të këqija në ditët e vështira të pandemisë
  • Këto 5 ushqime do t’ju ndihmojnë të hiqni qafe njollat e errëta në fytyrë

Kategorite

  • Aktualitet (2,025)
  • Bota (2,067)
  • DOSSIER (18)
  • Ekonomi (246)
  • Foto lajm (11)
  • Horoskopi (130)
  • Kembimi valutor (20)
  • Kosove (314)
  • Kronike (791)
  • kryesore (3)
  • Kulture (57)
  • LAJMI I FUNDIT (103)
  • Lifestyle (696)
  • MEMORIE (31)
  • Moti (123)
  • OPINION (41)
  • Pinknews (1,543)
  • Politike (1,090)
  • Rajon (179)
  • REAGIM (127)
  • Shendeti (454)
  • Shkrime (14)
  • Shtypi Dites (28)
  • Sociale (75)
  • Sport (441)
  • Videonews (388)

Moti ne disa qytete

booked.net

Kembimi valutor

Exchange Rates

Statistikat e Covid-19

  • Kreu
  • Live TV
  • Politike
  • Shendeti
  • Kronike
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sociale
  • Pinknews
  • Sport

© 2020 NTV

  • Kreu
  • Live TV
  • Politike
  • Shendeti
  • Kronike
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sociale
  • Pinknews
  • Sport

Welcome Back!

OR

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

OR

Fill the forms below to register

*Duke u regjistruar ne kete website pranoni Kushtet dhe Politikat e Privacise
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Ky website perdor cookies. Duke vazhduar ju pranoni perdorimin e tyre!