Numërohen 40% e votave, ja si ndahen mandatet në të gjitha qarqet (GRAFIKA)

Deri më tani, në të gjithë vendin janë numëruar rreth 40% e votave. Nga rezultatet e raportuara nga qendrat e votimit, Partia Socialiste kryeson me 49.4% ose 306784 vota.

Partia Demokratike ka marrë deri tani 241410 vota ose 38.8 %. Më pas LSI me 7.1% ose 44160 vota dhe PSD 12329 vota ose 2%.

E përkthyer në mandate, deri në këto momente Partia Socialiste do të merrte 77 mandate, PD do të merrte 56 mandate, LSI 6 mandate dhe PSD 2 mandate.

Konkretisht në Qarkun e Beratit, Partia Socialiste ka marrë 4 mandate, PD 2 mandate dhe LSI 1 mandat.

Në Qarkun e Dibrës, PS ka 3 mandate dhe PD 2 mandate.

Në Qarkun e Durrësit, PS ka 8 mandate dhe PD 6 mandate.

Në Qarkun e Elbasanit, PS ka 9 mandate dhe PD 5 mandate deputeti.

Në Qarkun e Fierit, PS ka 9 mandate, PD 6 mandate dhe LSI 1 mandat.

Në Qarkun e Gjirokastrës, PS ka 3 mandate dhe PD 1 mandat.

Në Qarkun e Korçës, PS ka 6 mandate dhe PD 5 mandate.

Në Qarkun e Kukësit, PS ka 1 mandat dhe PD 2 mandate.

Në Qarkun e Lezhës, PS ka 3 mandate dhe PD 4 mandate.

Në Qarkun e Shkodrës, PS ka 4 mandate, PD 5 mandate, PSD 1 mandat dhe LSI 1 mandat.

Në Qarkun e Tiranës, PS ka 19 mandate, PD 14 mandate, LSI 2 mandate dhe PSD 1 mandat.

Në Qarkun e Vlorës, PS ka 8 mandate dhe PD 4 mandate.

Në rang kombëtar, PS ka 77 mandate, PD 56 mandate, LSI 5 mandate dhe PSD 2 mandate.

Related Posts

Kategorite

BIoscalin