13/06/2021 , 23:36

OBSH miraton vaksinën kineze ‘Coronavac’ të kompanisë ‘Sinovac’

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka aprovuar vaksinën kineze Coronavac të kompanisë Sinovac

Kjo është vaksina e dytëe një shteti jo Perëndimor që merr aprovimin nga OBSH.

Deri më tani vaksinat e aprovuara nga OBSH janë Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna dhe Sinopharm.

Vaksina kineze tashmë përdoret në shumë vende të botës, edhe në Shqipëri

Aprovimi nga OBSH nënkupton që vaksina kineze Sinovac mund të përdoret edhe si pjesë e programit të COVAX për të shpërndarë vaksina në shtetet të cilat nuk kanë mundësi t’i sigurojnë. Sinovac konsiderohet si një vaksinë efektive ndaj Covid-19.

Related Posts

Kategorite

BIoscalin