17/06/2021 , 5:26

Pandemia Covid – Studim mbi vaksinimin e fëmijëve

Pa vaksinë për fëmijët, a është e mundur të përmbahen pandemitë dhe shpërthimet në të ardhmen? Sipas studiuesve në Universitetin Yale, do të jetë “shumë e vështirë” të ndalohet Covid nëse infeksioni i ‘heshtur’ në moshën nën 16 vjeç nuk mbahet nën kontroll.

Epidemiologia Alison Galvani ka kryer një simulim me ekipin e saj duke përdorur të dhëna reale të SHBA për të kuptuar nëse mungesa e imunizimit tek më të rinjtë do të kishte ndikuar në trendin e koronavirusit apo jo.

Dhe rezultatet flasin vetë: “Identifikimi i infeksionit para-simptomatik dhe asimptomatik tek fëmijët do të jetë thelbësor”. (Repubblica)

Related Posts

Kategorite

BIoscalin