17/06/2021 , 2:04

Përgjegjës për mijëra vrasje, burgim i përjetshëm për “Kasapin e Bosnjës”

Gjykatësit e Hagës kanë lënë në fuqi dënimin me burgim të përjetshëm për ish-komandantin ushtarak të serbëve të Bosnjes, Ratko Mlladiç, për krime lufte dhe gjenocid. Gjykata e Apelit të Hagës ka refuzuar të gjitha ankesat e mbrojtjes së Mlladiçit, duke lënë kështu në fuqi vendimin.

Masakra e Srebrenicës dhe rrethimi shumëvjeçar i Sarajevës, ishin zhvillimet që kthyen botën kundër serbëve dhe nxitën sulme ajrore të NATO-s, që çuan në përfundimin e luftës me marrëveshjen e arritur ne Dayton të Ohios në Shtetet e Bashkuara, në nëntor të vitit 1995.

Related Posts

Kategorite

BIoscalin