17/06/2021 , 1:01

Pse është e rëndësishme që OBSH i dha dritën jeshile vaksinës kineze?!

Dritë jeshile për përdorimin emergjent të vaksinës kineze të prodhuar nga Sinopharm.

Sot Organizata Botërore e Shëndetësisë i ka dhënë dritën jeshile serumit të parë anti-Covid të zhvilluar në një vend jo-perëndimor.

Deri më tani, OBSH-ja kishte vënë vulën, në fakt, vetëm në dozat e Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson dhe Moderna.

Pse është e rëndësishme?

Vendimi i marrë nga OBSH do të thotë që vaksina e prodhuar nga ndërmarrja shtetërore kineze, në bashkëpunim me Institutin e Produkteve Biologjike në Pekin, mund të përdoret në programin global Covax, i cili synon të sigurojë afërsisht dy miliardë vaksina për vendet në zhvillim. (Repubblica)

Related Posts

Kategorite

BIoscalin