17/06/2021 , 4:31

Shteti amerikan që iu ofron të rinjve 100 dollarë për të bërë vaksinën

Një shtet amerikan ka deklaruar se do i dhurojë 100 dollarë të gjithë njerëzve që marrin vaksinën e Covid-19.

Bëhet fjalë për shtetin e West Virginia, ku shpreson se personat e moshës 16-35 vjeç, kjo dhuratë do i motivojë ata të vaksinohen.

“Fëmijët tanë sot ndoshta nuk e kuptojnë vërtet se sa e rëndësishme është vaksinimi”, tha Guvernatori i Shtetit Jim Justice. West Virginia kishte qenë në mesin e shteteve kryesore amerikane për nivelet e larta të vaksinimit, por përparimi është ngadalësuar në javët e fundit.

Të rinjtë kanë filluar të jenë më hezitues për marrjen e vaksinës. Nisma që ky shtet ka ndërmarrë duke dhuruar 100 dollarë, ka si për qëllim vaksinimin e personave të kësaj grupmoshe, plus interesin, në një datë të mëvonshme, sipas BBC.

West Virginia ka shkallën e 16-të më të lartë të rasteve të reja të koronavirusit për person midis shteteve të SHBA, sipas New York Times.

Rreth 52% e 1.5 milion banorëve të saj të ligjshëm kanë marrë të paktën një dozë, tha Guvernatori Drejtësi, por ai shtoi se rreth 40% e popullsisë mund të hezitojnë për të marrë vaksinën.

“Unë jam duke u përpjekur të gjej një mënyrë që do t’i motivojë ata dhe ne, për të kapërcyer këtë problem”, shtoi ai.

Studimet kanë treguar se të rinjtë kanë më shumë gjasa të hezitojnë në marrjen e një vaksine Covid-19 sesa të moshuarit. Rreth 25% e të rinjve amerikanë të moshës 18 deri në 29 thonë se duan të presin dhe shohin para se të marrin të marrin vaksinën. Të gjithë në SHBA mbi 16 vjeç tani kanë të drejtë të vaksinohen.

Related Posts

Kategorite

BIoscalin