Situata sipas qarqeve/ PD-LSI marrin Veriun, PS në avantazh tek 8 të tjerat

PD-LSI duken në avantazh bindshëm në Veri të vendit. Dy partitë së bashku kanë epërsi në qarqet Shkodër, Lezhë, Kukës e Dibër.

Në Shkodër PS-LSI marrin 48% kurse PS 32%, përkthyer në mandate. Në Lezhë epërsia duket edhe më e thellë, me PD-LSI që marrin 55.9% kundrejt PS me 40.8%.

Po ashtu Kukës PD-LSI kanë 64.3% kurse PS 34.6%. Edhe në Dibër, PD-LSI kryesojnë me 52.1% kurse PS ndjek me 45.9%.

Në 8 qarqet e tjera PS kryeson me mbi 50%, përveç Korçës ku është me 48%, kurse më në epërsi ndodhet në Durrës e Vlorë ku ka mbi 67 dhe 61 % të votave.

 

 

Related Posts

Kategorite

BIoscalin