Vendi i parë në botë që do të vaksinojë edhe fëmijët 3 vjeç

Kina po përgatitet për të vaksinuar kundër COVID-19 fëmijët nga mosha 3 vjeç, duke u bërë kështu vendi i parë në botë që u bën vaksina të vegjëlve.

Laboratori kinez ka përfunduar provat klinike tek fëmijët dhe adoleshentët, rezultatet e të cilave do të publikohen në revistën shkencore britanike “The Lancet”, shpjegoi ai.

Përveç Sinovac, në Kinë të rriturve u jepet një vaksinë nga kompania Sinopharm dhe një nga Cansino Biologics, të cilët po ashtu kanë nisur provat klinike te të miturit.

Related Posts

Kategorite

BIoscalin