Connect with us

Kronike

I riu shqiptar vdiq në aksident, prek pronari italian: Andoni ishte kuzhinieri më i mirë që kam pasur ndonjëherë

“Ai ishte krahu im i djathtë, kuzhinieri më i mirë që kam pasur ndonjëherë në njëzet vjet biznes”, thotë Giovanni D’Auria, shefi i kuzhinës dhe pronari i restorantit ‘da Giò’ në Seriate, i dëshpëruar dhe përpiqet të mbajë lotët.

Andon Kumria, një 23-vjeçar nga Covo, kishte disa vite që punonte për të dhe vdiq të enjten më 21 dhjetor në spitalin “Papa Giovanni” në Bergamo, ku u shtrua në spital pas aksidentit të rëndë në të cilin u përfshi natën mes 8 dhe 9 dhjetorit në autostradën A4, midis Capriate dhe Dalmine.

“Nuk e di dinamikën e aksidentit, e di që kishte mjegull dhe Andoni humbi kontrollin e makinës,” shton ai. Aksidenti ka ndodhur pak para orës 05:30, ku janë përfshirë edhe tre persona të tjerë. Dy autoambulanca dhe dy makina mjekësore ndërhyrë në vendngjarje, pranë Osio Sottos, si dhe policia rrugore për të kryer hetimet ligjore dhe për të menaxhuar radhët e gjata që ishin krijuar në drejtim të Venecias.

“Andoni ishte një djalë shumë i mirë, plot jetë, i përkushtuar ndaj punës. Në këto dy vite nuk e kam dëgjuar kurrë të thotë “jo” – thotë Giovanni. “Ai ishte shumë i apasionuar pas gatimit, aq sa e kishte studiuar dhe madje kishte shkruar një libër. Ai ishte aq i mirë sa i shita një pjesë të aksioneve në një nga kompanitë e mia”. Ai kishte një ëndërr, të shkonte në Amerikë. “Ne donim të bënim një udhëtim dhe të shkonim së bashku.”

Andon Kumria, me origjinë shqiptare, lë me dhimbje babanë Hakiun, nënën Teftën, vëllanë dhe tre motrat. Funerali ndaj tij u zhvillua këtë të shtunë në Covo.

221f
Advertisement