Connect with us

Lifestyle

Receta/ Gjizë e pjekur me gjalpë të freskët dhe hudhra

Është një recetë e thjeshtë, shumë e shijshme dhe e mrekullueshme.

Gjizën e përdorim në shumë receta të përditshme festive. Gjiza shkon mirë me speca të skuqur, me vezë, me spinaq, vaj ulliri e hudhër.

Ajo është antipasta e preferuar e burrave që e shoqërojnë atë me raki.

Vështirë të gjesh një ushqim të shpejtë, të shijshëm dhe plot vlera siç është gjiza.

Por nuk është vetëm shija e saj, e mjaftueshme për t’iu dorëzuar kënaqësisë që të ofron ky produkt bulmeti, po aq të rëndësishme janë edhe vlerat shëndetësore që organizmi përfiton kur e konsumojmë atë.

Më poshtë, AgroWeb.org jus jell përgatitjen e gjizës me gjalpë dhe hudhra, një pjatë thjeshtë fantastike.

Gjizë me Gjalpë të Freskët dhe Hudhra

Përgatitja

 (Përbërësit për 4-5 persona)

500 gr gjizë me kripë

4-5 thelpinj hudhra të shtypura

2-3 lugë gjelle me gjalpë të freskët (Për një gatim të shëndetshëm, AgroËeb.org ju këshillon përdorimin e vaj ulliri ekstra të virgjër)

Piper i zi

Spec djegës (sipas dëshirës)

Si fillim, AgroWeb.org ju këshillon që të parangrohni furrën në temperaturë maksimale 200 gradë celcius.

Hidhni gjalpin në një tigan, vendoseni në zjarr dhe lëreni të shkrijë, shtoni aty gjizën dhe përzjeheni përreth 5 minuta. Në fund shtojini hudhrat e shtypura dhe pëzjeini bashkë.

Të gjithë masën që keni në tigan, transferoheni në një tavë të vogël dhe futeni të piqet për 5 minuta në furrë.

Në fund spekateni me piper të zi dhe pak spec djegës dhe është gati.

Advertisement