Connect with us

Lifestyle

Speca të Mbushura me Mish të Grirë

Recetat me speca janë fantastike në çdo mënyrë gatimi.

Të pjekura, të skuqura, turshi e gjellë të ndryshme ato të kënaqin nepsin dhe oreksin me shijen e tyre.

AgroWeb.org ju sjell më poshtë recetën fantastike të përgatitjes së specave të mbushura me mish të grirë apo me kimë.

Në fakt, tradita e amvisave është ajo e përgatitjes së specave të mbushura me oriz, e cila mbetet një nga recetat më të preferuara të shqiptarëve por të mbushura me kimë, specat shndërrohen në një gatim me të vërtetë special.

Fantastike për t’u shijuar dhe shumë të thjeshta për t’u përgatitur në shtëpi.

Ideale për një vakt të shijshëm dreke por edhe darke, specat e mbushura kombinohen në mënyrë fantastike me sallata të freskëta të stinës por edhe me zahire të ndryshme të kuzhinës shqiptare.

AroWeb.org u sugjeron më poshtë recetën fantastike të përgatitjes së specave të mbushura me mish të grirë.

Specat e Mbushura me Mish të Grirë   

Përbërësit

  • 5-6 speca për mbushje
  • 2 kokrra mesatare qepë
  • 250 gr mish i grirë
  • kripë, piper
  • 1 tufë majdanoz
  • 3-4 kokrra mesatare domate
  • Disa thelpinj hudhër
  • 100 gr djathë kaçkavall i grirë
  • 4-5 lugë salcë domatesh
  • Rigon

Përgatitja

Specat zgjidhen me tul dhe të mëdha, lahen, u pritet bishti në formë kapaku, u hiqen farat.

Kalohen në një skuqje të lehtë me vaj ulliri dhe vendosen me rradhë në tavë duke u hedhur pak kripë.

Advertisement