Lifestyle
Të Gatuash me Aloe Vera – Vlerat për Shëndetin
Të gatuash me Aloe Vera nuk është thjesht stil jetese por një mënyrë e mençur për t’i dhuruar trupit dhe mendjes shëndet të gjithanshëm.
Është bima e mrekullive për një shëndet të plotë e jetë të gjatë.
Aloe Vera ka veti të jashtëzakonshme të cilat ndikojnë drejtpërdrejtë në organizëm krahas aftësive të saj për të mbajtur të kuruar lëkurën në mënyrë natyrale.
Të gjithë e dimë që mbajtja e një vazo me Aloe Vera në shtëpi është fantastike në nxitjen e përdorimit të kësaj bime fantastike në shumë mënyra.
Një prej të cilave, edhe pse pak e dëgjuar por jashtëzakonisht e dobishme është të gatuarit me Aloe Vera.
Studime të ndryshme kanë vërtetuar dobitë e aloe veras për organizmin nëse ato kombinohen në gatime të ndryshme. Kjo, falë vlerave të saj antioksiduese dhe kundër inflamacionit.
Vetitë e Aloe Veras nëse merren përmes ushqimit janë të jashtëzakonshme në parandalimin e shumë sëmundjeve ndërsa u dhuron organeve imunitet të fortë dhe energji natyrale.
Aloe Vera parandalon dhe përmirëson nivelin e diabetit. Është e vërtetuar se aloe vera redukton nivelin e lartë të glukozës në gjak si dhe ndihmon përmirësimin e sistemit tretës.
Forma më e mirë e përfshirjes së Aloe Verës në kuzhinë është në përgatitjen e lëngjeve të ndryshme, limonatave apo edhe xhelatinave të shijshme
AgroWeb.org u sugjeron më poshtë disa receta fantastike në përgatitjen e shurupeve, limonatave dhe xhelatinave me Aloe Vera.
Limonatë me Aloe Vera e Mjaltë
Për katër persona
Dy lugë gjelle me xhel aloe vera
Lëngu i shtrydhur i dy kokrrave limonave, në dy gota të ndryshme
3 gota me ujë
Dy lugë gjelle me mjaltë
Përgatitja
Vendosni xhelin e aloas në njërën nga gotat e lëngut të limonit të shtrydhur dhe lëreni aty për 15 minuta.
Ndërkohë, në një kanë prej qelqi kombinoni ujin, lëngun e limonit e ruajtur në gotën tjetër dhe mjaltin.
Përzijeni me kujdes derisa mjalti të shkrijë dhe të njëtrajtësohet me ujin.
Provojeni për ëmbëlsi, nëse e preferoni pak më të ëmbël mund të shtoni edhe pak mjaltë tjetër.
Përmes një site të vogël kuzhine, nxirreni xhelin e aloas nga lëngu i limonit dhe shpëlajeni me ujë të rrjedhshëm.
Më pas, hidheni atë në kanën e ujit me limon e mjaltë dhe përzjeheni ose tundeni për dy ose 3 minuta.
Kjo limonatë mund të mbahet deri në tre ditë në frigorifer.
Narden me Mollë dhe Aloe Vera
Një filxhan çaji me copa xheli aloe vera
Të gatuash me Aloe e Vera nuk është thjesht stil jetese por një mënyrë e mençur për t’i dhuruar trupit dhe mendjes shëndet të gjithanshëm.
Është bima e mrekullive për një shëndet të plotë e jetë të gjatë.
Aloe Vera ka veti të jashtëzakonshme të cilat ndikojnë drejtpërdrejtë në organizëm krahas aftësive të saj për të mbajtur të kuruar lëkurën në mënyrë natyrale.
Të gjithë e dimë që mbajtja e një vazo me Aloe Vera në shtëpi është fantastike në nxitjen e përdorimit të kësaj bime fantastike në shumë mënyra.
Një prej të cilave, edhe pse pak e dëgjuar por jashtëzakonisht e dobishme është të gatuarit me Aloe Vera.
Studime të ndryshme kanë vërtetuar dobitë e aloe veras për organizmin nëse ato kombinohen në gatime të ndryshme. Kjo, falë vlerave të saj antioksiduese dhe kundër inflamacionit.
Vetitë e Aloe Veras nëse merren përmes ushqimit janë të jashtëzakonshme në parandalimin e shumë sëmundjeve ndërsa u dhuron organeve imunitet të fortë dhe energji natyrale.
Aloe Vera parandalon dhe përmirëson nivelin e diabetit. Është e vërtetuar se aloe vera redukton nivelin e lartë të glukozës në gjak si dhe ndihmon përmirësimin e sistemit tretës.
Forma më e mirë e përfshirjes së Aloe Verës në kuzhinë është në përgatitjen e lëngjeve të ndryshme, limonatave apo edhe xhelatinave të shijshme
AgroWeb.org u sugjeron më poshtë disa receta fantastike në përgatitjen e shurupeve, limonatave dhe xhelatinave me Aloe Vera.
Limonatë me Aloe Vera e Mjaltë
Për katër persona
Dy lugë gjelle me xhel aloe vera
Lëngu i shtrydhur i dy kokrrave limonave, në dy gota të ndryshme
3 gota me ujë
Dy lugë gjelle me mjaltë
Përgatitja
Vendosni xhelin e aloas në njërën nga gotat e lëngut të limonit të shtrydhur dhe lëreni aty për 15 minuta.
Ndërkohë, në një kanë prej qelqi kombinoni ujin, lëngun e limonit e ruajtur në gotën tjetër dhe mjaltin.
Përzijeni me kujdes derisa mjalti të shkrijë dhe të njëtrajtësohet me ujin.
Provojeni për ëmbëlsi, nëse e preferoni pak më të ëmbël mund të shtoni edhe pak mjaltë tjetër.
Përmes një site të vogël kuzhine, nxirreni xhelin e aloas nga lëngu i limonit dhe shpëlajeni me ujë të rrjedhshëm.
Më pas, hidheni atë në kanën e ujit me limon e mjaltë dhe përzjeheni ose tundeni për dy ose 3 minuta.
Kjo limonatë mund të mbahet deri në tre ditë në frigorifer.
Narden me Mollë dhe Aloe Vera
Një filxhan çaji me copa xheli aloe vera