Connect with us

Lifestyle

10 të vërtetat mbi tradhtinë gjatë martesës

A e dini se ekzistojnë tri shenja dalluese tek partnerët që tradhtojnë partnerët e tyre?

A e dini se femrat të cilat fitojnë më pak se partnerët e tyre janë më pak të predispozuara të tradhtojnë, në krahasim me meshkujt të cilët, nëse nuk sjellin më shumë të ardhura në shtëpi, janë më të predispozuar për të pasur aventura?

Lexoni mbi 10 të vërtetat rreth tradhtisë në martesë:

Mbi gjysma e burrave që tradhtojnë, janë të lumtur në martesat e tyre

56% e burrave të cilët kanë aventura jashtëmartesore, në fakt, janë të kënaqur me martesat e tyre, sipas një studimi të realizuar nga Helen Fisher, profesor/doktor-e e antropologjisë biologjike në Universitetin Rutgers. Krahasimisht, vetëm 34% e femrave të cilat tradhtojnë, janë të kënaqura nga martesa e tyre.

Diferencat e arsyeve për të cilat tradhtojnë femrat në krahasim me burrat

Femrat dhe meshkujt veprojnë nën motivime (shtytëse) të ndryshme atëherë kur tradhtojnë. Burrat në fakt, kërkojnë për të kënaqur nevojat e tyre seksuale dhe nevojën akute për vëmendje, ndërkohë që femrat, të cilat kanë aventura jashtëmartesore, përpiqen të mbushin një mangësi emocionale që ekziston në martesë. Femrat kanë tendencën të afeksionohen me të dashurin dhe të angazhohen në këto lloj marrëdhënieje për shkak të vetmisë që ato ndjejnë në martesën e tyre. Nga ana tjetër, burrat janë të motivuar më tepër seksualisht dhe ndodh rrallë të bien në dashuri me të dashurën, thotë antropologia Helen Fisher.

Tradhtia NUK është arsyeja kryesore e ndarjeve (divorcit)

Tradhtia nuk është arsyeja kryesore për të cilën çiftet e pamartuara ndahen, nuk është rasti kur flasim për personat e martuar. Janë arsye të tjera ato të cilat peshojnë më rëndë kur vjen fjala për divorc, jo kryesisht tradhtia. Personat e martuar ndahen më tepër si rezultat i papajtueshmërisë dhe mungesës së komunikimit.

Nëse dyshoni se partneri të tradhton, ju duhet të bisedoni për këtë, pavarësisht nëse ke apo jo dëshmi konkrete.

Është e rekomanduar që, në çastin kur ke një dyshim sado i vogël dhe i pakonfirmuar se ai të tradhton, duhet patjetër të bisedosh me partnerin. Edhe pse bashkëshorti/ja i/e dyshuar për një marrëdhënie jashtëmartesore mund të jetë në fakt besnik/e, dyshimet janë një shenje e qartë se besimi reciprok mungon. Kështu që të tjera probleme janë në çift, pavarësisht se materializimi i tyre bëhet nëpërmjet dyshimeve për tradhti. Për këtë arsye, duhet pasur një bisedë për të zgjedhur këtë problem dhe për të rifituar besimin tek partnerin/ja.

Femrat me të ardhura më të ulëta në krahasim me ato të partnerëve të tyre janë më pak të predispozuara të tradhtojnë

Një studim i realizuar nga Universiteti Cornell mbi lidhjen midis të ardhurave të partnerëve dhe sa të shpeshta janë aktet e pabesisë kur në mes hyjnë “të ardhurat”, tregojnë se femrat të cilat fitojnë më pak se burrat e tyre, janë më pak të predispozuara të tradhtojnë. Besnikëria e femrave me të ardhura më të ulëta ka të bëjë edhe me faktin se ato kanë mundësi për të tradhtuar më pak, dhe kur një mundësi të tillë u ofrohet, ato refuzojnë një të dashur sepse nuk duan të rrezikojnë martesën e tyre dhe kushtet e jetesës së deritanishme.

Burrat janë të predispozuar të tradhtojnë nëse partneret e tyre sjellin më shumë të ardhura në shtëpi

I njëjti studim i Universitetit Cornell tregon se burrat të cilët varen financiarisht nga bashkëshortet e tyre janë më të predispozuar për tradhti. Sa më të ulëta të jenë të ardhurat e tij në krahasim me të saj, ekzistojnë rreziqe më të mëdha që partneri të shkojë drejt një marrëdhënieje jashtëmartesore.

Burrat të cilët fitojnë më shumë dhe sigurojnë jetesën për të gjithë shtëpinë, tradhtojnë më shpesh

Në mënyrë ironike, specialistët e Universitetit Cornell kanë konstatuar se burrat të cilët sjellin më shumë të ardhura në shtëpi, tradhtojnë më shpesh në krahasim me ata me të ardhura pothuajse të barabarta me partneret e tyre.

Metoda më e mirë për të kaluar mbi tradhtinë në çift është:

Terapia në çift! Nëse aktin e tradhtisë nuk e bën të tradhtuarin të largohet dhe të ndahet sa më shpejt e mundur, por, përkundrazi, të përpiqet të luftojë me poshtërimin dhe dhimbjen e shkaktuar nga partneri tradhtar, do të thotë se marrëdhënia e tyre, martesa, ka ende mundësi për të mbijetuar. Psikologët dhe statistikat tregojnë se mënyra më e mirë për të kaluar mbi tradhtinë është terapia në çift, në dy.

3 shenjat kryesore të cilat tregojnë se partnerin të tradhton

Specialistët në psikologji dhe terapi relative në çift, kanë arritur në konkluzionin se ekzistojnë 3 tregues të cilët janë të pranishëm pothuajse gjithmonë në rastet e tradhtisë të bëra nga meshkujt. Kështu, burrat të cilët tradhtojnë kanë tendencë të kushtojnë më shumë vëmendje për pamjen fizike, të kujdesen më shumë, dhe nga ana tjetër, kritikojnë më shpesh bashkëshortet e tyre, por edhe i ofrojnë shpesh dhurata pa një arsye të veçantë. Kur kritikat janë të shpeshta në një lidhje, për më tepër kur vijnë nga ana e atij që tradhton, kjo do të thotë se ky i fundit përpiqet, në një mënyrë më pak ose më shumë të vetëdijshme, të hedhë ndjenjën e fajësisë mbi besnikërisë e tjetrit, duke u munduar të pajtojë ndërgjegjen e vet dhe ndjenjën e fajësisë, e cila nuk i lë të qetë.

Lifestyle

Edhe frutat mund të bëhen sallatë, si t’i kombinoni për një pjatë të freskët në verë

Frutat e verës sapo kanë dalë. Pjeshkët, kajsitë, qershitë… Secila prej tyre mund të përdoret edhe në sallatë, përveçse mund t’i hamë të papërpunuara. Living ju jell një pjatë që mund ta përdorni me secilën prej frutave që dëshironi, gjatë gjithë verës.

Sallatë me pjeshkë dhe mocarela

Përbërësit:

Djathë mocarela

Rukola

Pjeshkë

Finok

Arra

Borzilok

Salcë me vaj ulliri, limon, kripë dhe piper

Përbërësit:

Përbërësit e kësaj sallate, sikurse e të gjitha sallatave verore, mund të zgjidhen dhe kombinohen sipas dëshirës. Ky që po sjellim sot është vetëm një variant që bën bashkë jo vetëm përbërës shumë ushqyes, por edhe të shijshëm. Finoku, sikurse edhe pjeshka, mund të hahen të gjallë ose të pjekur, por në cilindo variant mund të hahen të ftohta. Përziejini të gjithë përbërësit në një pjatë dhe marinojini me salcën e përgatitur me vaj, limon, kripë dhe piper.

Continue Reading

Lifestyle

Sa sheqer duhet të konsumoni në ditë sipas moshës që keni

Sheqeri industrial është një ndër përbërësit më problematik për regjimin e çdo personi në kohët moderne.

Njihet si armiku kryesor i dietave për shkak të sasisë së madhe të kalorive që i jep trupit. Jo pa qëllim është një ndër ushqimet më të sulmuara pasi lidhet me shumë sëmundje si diabeti, obeziteti dhe sëmundjet e zemrës

Sheqeri i përpunuar, pra ai që gjendet zakonisht në dyqan megjithëse një burim kalorish dhe sëmundjesh në shumë raste nuk mund të evitohet plotësisht.

Për këtë arsye më poshtë gjeni një guidë të thjeshtë mbi sasinë e konsumimit të sheqerit për çdo moshë.

Sa sheqer duhet të konsumojnë të rriturit

Fatkeqësisht nuk ka një përgjigje të saktë për këtë, pasi për çdo person sasia mund të jetë e ndryshme. Gjithsesi ekspertët kanë arritur në një nivel mesatar për konsumimin e sheqerit nga një person në një ditë.

Sipas American Heart Association (AHA), të cilës i referohet AgroWeb sasitë e sheqerit që burrat dhe gratë duhet të konsumojnë janë jo më shumë se disa lugë çaji.

Burrat këshillohet të marrin rreth 37.5 gramë sheqer në ditë ose rreth 9 lugë çaji. Kjo masë përkthehet ne 150 kalori. Gratë këshillohet të konsumojnë jo më shumë se 25 gramë sheqer në ditë ose 6 lugë çaji që janë rreth 100 kalori çdo ditë.

Sa sheqer duhet të konsumojnë fëmijët

Në regjimin e përditshëm të një fëmije ka vend edhe për pak sheqer. Gjithsesi sheqeri nuk duhet të kthehet në një normë as për fëmijët pasi mund të çojë shumë lehtë në sëmundje të mbi peshës.

Sasia e rekomanduar nga ekspertët për fëmijët në një ditë është pak a shumë sa sasia që mund të marrë një i rritur. Fëmijët e moshës 4 -6 vjeç rekomandohet të konsumojnë jo më shumë se 19 gr sheqer në ditë.

Për ata të moshës 7 – 10 vjeç jo më shumë se 24 gramë ose 6 lugë çaji sheqer. Mbi moshën 11 vjeç ekspertët këshillojnë jo më shumë se 30 gramë në ditë.

A duhet të konsumojnë sheqer personat mbi peshë

Për personat që vuajnë nga sëmundje si obeziteti apo tipe të diabetit sheqeri duhet të evitohet sa më shumë.

Në të tilla raste ju mund të konsumoni sasi shumë të pakta sheqeri vetëm një ose dy herë në javë. Gjithsesi mjekët këshillojnë që më e mira është që sheqeri të evitohet plotësisht.

Sigurohuni të merrni sasi të shëndetshme ëmbëlsie duke e përfituar kështu sheqerin nga frutat. Qëndrojini besnikë ushqimeve të lehta dhe sa më natyrale duke qëndruar larg ushqimeve të proçesuara dhe me shumë kalori.

Continue Reading

Lifestyle

Të preferuarat e stinës, ja disa arsye pse duhet të konsumoni sa më shumë qershi

    

Qershitë janë padyshim superushqimi i stinës së verës. Të buta dhe plot lëng mund të jenë të ëmbla ose athta, por gjithnjë me një shije të mrekullueshme.

Vetëm një tas prej tyre përmban rreth 90 kalori dhe është i pasur me vitamina A dhe C. Konsumimi i këtij fruti të vogël plot shije i dhuron trupit tuaj shumë antioksidantë që ndihmojnë në uljen e kolesterolit të keq dhe mbipeshës.

Krahas këtyre vlerave ekspertët thonë se qershitë ndihmojnë organizmin edhe në shumë drejtime të tjera.

Në këtë artikull, listohen disa nga vlerat e jashtëzakonshme që mund të përfitoni nga kokrrat e qershive.

Ndikimi në kock

Qershitë janë një burim i madh antioksidantësh dhe për këtë arsye ndihmojnë në rigjenerimin e kockave.

Mjekët i lidhin me reduktimin e acidit nitrik që është faktori kryesor për sëmundjen e artritit rheumatoid dhe oseteoartritit.

Sipas një studimi të Universitetit të Bostonit në Amerikë, konsumimi i këtij fruti ul me 35% shancin e dhimbjes së kockave.

Gjithashtu qershitë parandalojnë inflamacionin e organizmit dhe problemet me presionin e ulët apo të lartë të gjakut.

Ulin nivelin e sheqerit në gjak

Për të gjithë personat me diabet, qershitë mund të jenë zgjidhja e duhur për të qëndruar të shëndetshëm.

Si të gjithë frutat me ngjyrë të kuqe edhe qershitë ndihmojnë në rregullimin e sheqerit në gjak. Atoksianina, sipas mjekëve rrit me 50% prodhimin e nivelit të insulinës në trup duke ndihmuar kështu rregullimin e sheqerit në gjak.

Ndihmon në sëmundjet e zemrës

Qershitë e athta ndihmojnë në përmirësimin dhe parandalimin e problemeve kardiovaskulare. Nëse i konsumoni vazhdimisht ato do të parandaloni edhe rriskun e prekjes nga ataku në zemër.

Ndihmojnë në reduktimin e yndyrnave të këqija në gjak duke ju dhuruar një trup të shendetëshëm.

Kundër sëmundjeve kancerogjene

Një dietë sa më e pasur me qershi mund të ulë rrezikun e prekjes nga sëmundjet kancerogjene. Duke qënë të pasura me fibra ato promovojnë tretjen e mirë dhe ulin rrezikun e prekjes nga kanceri i zorrës së trashë.

Veçanërisht qershitë athta të cilat përmbajnë disa enzima të cilat ndihmojnë trupin të rregullojë radikalet e lira.

Ndihmon në përmirësimin e memories

Janë një burim i mirë antocianine që do të thotë një shëndet i mirë për memorien. Ky frut shumë i shijshëm ndihmon trurin të përmirësojë funksionet e tij dhe të përmirësojë memorien ndër vite.

Ndikimi tek gjumi

Konsumimi i një tasi me qershi në darkë do të përmirësojë edhe cilësinë e gjumit. Sipas ekspertëve qershitë ndihmojnë në rregullimin e orës së brendshme të trupit dhe ciklit të gjumit tek njeriu.

Kjo pasi janë të pasura me melatoninë, një enzimë që ndihmon në qetësimin e organizmit.

Këshillohet të konsumoni gjithnjë qershi të freskëta apo lëng të freskët të shtrydhur të tyre për të marrë vlerat më të mira./AgroWeb.org

Continue Reading

Lifestyle

Tri llojet më të zakonshme të ndarjes – cilën e keni përjetuar ju?

Shumica e njerëzve e kanë përjetuar ndonjëherë ose do ta përjetojnë në të ardhmen ndjenjën e një ndarje, dhe shpeshherë ndarjet dinë të jenë tejet të hidhura emocionalisht.

Ka shumë arsye dhe shkaktarë që shpijnë në nadrje, nga ndryshimet në stil të jetesës e deri te tradhtia,
Disa prej ndarjeve janë më të komplikuara se tjerat, duke filluar nga romancat e adoleshencës e deri te martesat me fëmijë.

Por sido që të jetë lidhja, duket se ndarjet janë të ndara në disa lloje.

E pafalshmja

Kjo është një ndër arsyet më të zakonshme se përse ndahen çiftet.

Tradhtia, aferat ose aferat emocionale të gjitha konsiderohen pabesi.

Për shumicën e njerëzve, kur të ndodh kjo, nuk ka më asgjë për t’u diskutuar dhe lidhja përfundon.

Befasia…

Për disa njerëz, në sytë et yre lidhja mudn të ketë qenë duke shkuar shumë mirë derisa të ketë përfunduar papritmas.

Kjo lloj ndarje mund të vjen në çdo kohë dhe njëri gjithmonë mbetet i befasuar.

Pauza…

Kjo është një formë toksike e ndarjes, ku fundi nuk është definitiv ende.

Ndonjëherë mund të fillojë duke kërkuar njëri më shumë hapësirë, ose pauzë, pa parametra të definuar.

Continue Reading

Lifestyle

Përdoret shpesh në ushqime, por dëmton mëlçinë dhe trurin/ Ja vaji që duhet të shmangim nga gatimet tona

    

Një studim i bërë së fundmi, konfirmoi efektet negative të vajit të ringrohur ose të skuqur nëse i nënshtrohet temperaturave të larta më shumë se një herë.

Përdorimi i vajit ushqimor është shumë i zakonshëm në gatim, por shumë herë ky lëng përdoret pa marrë parasysh se mënyra e përdorimit të tij mund të ndikojë në shëndetin.

Kur vaji i ngrohur përdoret disa herë për skuqje, kjo rezulton në dëmtim më të madh të mëlçisë dhe zorrës së trashë, përveç trurit, duke rritur rrezikun e sëmundjeve të neurodegjenerimit, thuhet në studim.

Po ashtu, studimi mbështetet edhe në një tjtët studim të Shoqatës Amerikane të Biokimisë dhe Biologjisë Molekulare, i cili përcaktoi se vaji i ripërdorur i skuqjes mund të ndikojë në përparimin e sëmundjeve të tilla si Alzheimer ose çmenduri.

Hulumtimi u bazua në testet e kryera te minjtë, të cilët treguan stres më të madh oksidativ dhe ndjeshmëri më të madhe ndaj dëmtimit neuronal. Përveç kësaj, u përcaktua se konsumi i vajrave të ringrohur:

-Rrit LDL ose kolesterolin “e keq”.
-Rrit trigliceridet dhe shënuesit inflamatorë
-Ajo shoqërohet me dëmtim të mëlçisë dhe zorrës së trash

Çfarë është vaji i mbinxehur?

Një vaj i ringrohur është vaji që përdoret të paktën një herë kur skuqni ushqimin. Duhet të keni parasysh se rinxehja e vajit ndryshon përbërjen e tij kimike natyrore, e cila redukton produktet e tij antioksidante dhe formon komponime të tilla si yndyrat e transsaturuara, akrilamidet dhe aldehidet.

Cilët janë vajrat më të rekomanduar?

Nutricionistët përmendin për shëndetin e grave disa nga vajrat më të rekomanduar në kuzhinë dhe mënyrën se si mund të përdoren.

Vaji i avokados: ideal për skuqje dhe gatim në temperatura të larta, edhe si salcë

Ulliri ekstra i virgjër: është më i zakonshmi për t’u erëzuar dhe gatuar ose skuqur në zjarr mesatar

Susam: rekomandohet si salcë dhe shmangni përdorimin e tij për skuqje në temperatura të larta

Vaji i farave të lirit: përdoret vetëm si salcë në sallata dhe mos i nënshtrohet temperaturave të larta

Continue Reading
Advertisement

TRENDING