Connect with us

Aktualitet

Njoftim mbi tërheqjen e dokumenteve biometrikë

Published

on

Sqarojmë se tërheqja e dokumenteve biometrikë mund të kryhet:
➢ Me paraqitjen fizike të aplikantit ose një pjesëtar të familjes në sportelin e shpërndarjes, e cila kryhet pranë Hyrjes Nr. 1 të Ambasadës, nga dita e hënë deri të premten, ora 08:00-16:00. Familjarët duhet të paraqesin një dokument identifikimi (pasaportë, kartë identiteti), certifikatë të gjendjes familjare (e cila mund të gjenerohet elektronikisht nga e-albania) dhe faturën e aplikimit.
➢ Nëpërmjet shërbimit postar. Qytetarët të cilët janë rezidentë brenda dhe jashtë rrethit të Atikës dhe që dëshirojnë dërgimin e dokumenteve biometrikë nëpërmjet shërbimit postar, ditën që paraqiten në Zyrën Konsullore për përfundimin e procesit të aplikimit (marrjen e shënjave të gishtrinjëve, fotografinë, etj.) , plotësojnë një deklaratë me përgjegjësi (υπεύθυνη δήλωση), në bazë të së cilës realizohet dërgesa me postë në adresën e tyre të banimit.
➢ Tërheqja e pasaportave mundësohet edhe nëpërmjet një personi të autorizuar, përmes të një deklarate me përgjegjësi (υπεύθυνη δήλωση) të vulosur në Qendrën e Shërbimit të Qytetarëve (KEP) apo Polici në vendbanimin aktual të aplikantit. Në rast autorizimi, personi i autorizuar duhet të paraqesë një dokument identifikimi të vlefshëm (pasaportë ose kartë ID), deklaratën origjinale (jo fax apo fotokopje) të nënshkruar nga aplikanti dhe nënpunësi i KEP/Polici, certifikatë familjare (për fëmijë nën 16 vjeç, si dhe faturën e aplikimit.
Respektimi i masave mbrojtëse gjatë paraqitjes në sportelet e Ambasadës si përdorimi i maskave dhe distancimi social dhe fizik është detyrim ligjor dhe qytetar. Bashkëatdhetarët tanë janë të lutur të shmangin grumbullimet në orët e para të mëngjesit pasi Zyra e Shpërndarjes ka kapacitet për të shërbyer të gjitha kërkesat brenda orarit zyrtar, 8:00-16:00.

Aktualitet

Vdekja e shqiptarit në Itali, për motive hakmarrje apo…

Published

on

By

Mediat italiane kanë zbuluar detaje të reja nga përplasja me armë ndodhur mbrëmjen e djeshme ku mbeti i vrarë 36-vjeçari shqiptar Elson Kalaveri. Viktima ishte banor në Senë dhe bëhet me doje se drejt ka pasur të shtëna të shumta me armë.

Sipas hetimeve rezulton se 36-vjeçari ka rënë pritë e një veture dhe dyshohet se pjesë e kësaj ngjarje janë tre persona të cilët pasi kanë qëlluar, janë larguar me një makinë të errët.

Ngjarja ndodhi në Sasso Pisano , një fshat i komunës Castelnuovo Vai di Cecina, në provincën e Pizës.

Ndërkohë Elson Kalaveri është një emër i njohur për policinë shqiptare.

Kalaveri ka qenë i përfshirë në një ngjarje vite më parë, ku ka plagosur për të vrarë me plumb në kokë Genti Keçin në Mamurras, ndërsa ishte arrestuar për ngjarjen. Ngjarja në fjalë ndodhi në vitin 2014 brenda komisariatit, ku plagosi fqinjin e tij.

Sipas mediave italiane, ngjarja e djeshme ndodhi pas një përplasje me armë, ndërsa dyshohet se si motiv ka hakmarrjen.

  • foto galeri
Continue Reading

Aktualitet

EDICIONI I LAJMEVE DATA 19.08.2022

Published

on

By

Continue Reading

Aktualitet

‘Pasaporta e artë’, BE kundërshton ashpër: Rrezik…

Published

on

By

Qeveria shqiptare kërkon të tërheq të pasurit e huaj duke u dhënë shtetësi shqiptare por projekti kundërshtohet prerazi nga Delegacioni i BE-së në Tiranë dhe këtë ia ka bërë të ditur. Delegacioni e paralajmëron qeverinë shqiptare se projekti i saj bie ndesh me ligjet e BE-së, ndërkohë që vendi pas hapjes së negociatave duhet të punojë për përafrimin e legjislacionit me atë të Unionit. Ky projekt është një rrezik për Shqipërinë dhe për Unionin, thekson delegacioni.

“Komisioni ka ndërmarrë masa të forta kundër skemave të shtetësisë për investitorët brenda dhe jashtë BE-së. Komisioni i konsideron këto skema në kundërshtim me ligjet e BE-së, pasi ato shkelin parimin e bashkëpunimit të sinqertë dhe konceptin e shtetësisë së BE-së”.

Ndërkohë, rreziqet që përmend delegacioni kanë të bëjnë me faktin që përmes një skeme të tillë, mund të sjellë në Shqipëri njerëz të krimit të organizuar, pastrimit të parave, evazionit fiskal dhe korrupsionin nëpërmjet “aplikantëve të mundshëm nga vendet e treta”.

Gjithashtu delegacioni nënvizon se aplikimi i këtyre skemave nga vendet e treta me qasje pa viza në Bashkimin Evropian e shqetësojnë Unionin. Kjo pasi:

“Mund të përdoren për të anashkaluar procedurën e rregullt të vizave për qëndrim të shkurtër të BE-së dhe vlerësimin e thelluar të rreziqeve individuale migratore dhe të sigurisë që kjo sjell”.

Vendimin qeveria  e ka marrë ndërkohë që Komisioni Europian u ka rekomanduar shteteve anëtare të BE-së që të ndërpresin menjëherë skemat e shtetësisë për investitorët, duke e lidhur këtë në kontekstin e agresionit rus ndaj Ukrainës.

Në këtë reagim që Delegacioni i BEsë në Tiranës e ka dhënë për Birn, saktëson se Komisioni Evropian do të vazhdojë të ndjekë çdo zhvillim që lidhet me futjen e mundshme të një skeme të shtetësisë për investitorët në Shqipëri.

Continue Reading

Aktualitet

PORNOGRAFIA ARTISTIKE SHQIPTARE NE ‘REALITY SHOW’, NGA FABIAN ZHILLA, EDITORIAL NTV.AL

Published

on

By

 

Continue Reading

Aktualitet

Flori në Shqipëri, ja zonat ku po kërkohet…

Published

on

By

Në Librazhd dhe në Mirditë do të nisin kërkimet për flori.

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka nxjerrë njoftimin për subjektet e interesuara për kërkimet e mineraleve.

Sipas njoftimit afati për ofertat e subjekteve është deri mbaron më 6 shtator.

Gjithashtu do të zhvillohen kërkime edhe në dy zona të tjera minerare, në Mirditë edhe Skrapar, për bakër dhe mineral ranor pllakor përkatësisht.

Njoftimi i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë

1. Zona minerare Nr. 3/1, Objekti “Babje”, Librazhd, Qarku Elbasan, lloji i mineralit ar, veprimtaria kërkim – zbulim.
2. Zona minerare Nr. 4/1, Objekti “Kaçinar”, Mirditë, Qarku Lezhë, lloji i mineralit ar, veprimtaria kërkim – zbulim.
3.
4. Zona minerare Nr. 145/1, Objekti “Perlat – Shebe”, Mirditë, Qarku Lezhë, lloji i mineralit bakër, veprimtaria kërkim – zbulim.
5. Zona minerare Nr. 56/3, Objekti “Polenë”, Skrapar, Qarku Berat, lloji i mineralit ranor pllakor, veprimtaria shfrytëzim.

“Kërkohet që të realizohet aplikimi për leje minerare për zonat minerare konkurruese Nr. 3/1, Nr. 4/1, Nr. 145/1, Nr. 56/3, të miratuara në planin vjetor të vitit 2021, me të dhënat dhe formën e formularit të ofertës të paraqitura në aneksin 1 të kësaj Ftesë për Ofertë.

Ofertuesit të paraqesin vetëm një Ofertë për një zonë konkurruese, ku të angazhohen se pranojnë kushtet e përcaktuara në ftesën për procedurë konkurruese dhe detyrimet që rrjedhin nga fitimi i procedurës konkurruese. Shpenzimet e kryera për të marrë pjesë në procedurën konkurruese nuk rimbursohen nga Autoriteti Kontraktues.

Asnjë ofertues nuk do të përjashtohet nga pjesëmarrja në procedurën e konkurrimit në bazë të shtetësisë. Afati i fundit për dorëzimin e ofertave për zonat: Nr. 3/1, Nr. 4/1, Nr. 145/1, Nr. 56/3; është dt. 06.09.2022, ora 10:00 . Ofertat e dorëzuara pas këtij afati do të refuzohen” thuhet në shpalljen e MIE.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING