Connect with us

Lifestyle

Përbërësit që shkaktojnë dëm në lëkurën tuaj

Përpara se të shkoni direkt në kuzhinën tuaj për të provuar maska ​​​​për fytyrë, sepse janë të lehta, jo të kushtueshme dhe të shpejta, duhet të dini përbërësit që janë të mirë vetëm në ushqimin tuaj dhe duhet të shmangen plotësisht për përdorim në fytyrë.

Disa përbërës shkaktojnë dëm në lëkurën tuaj dhe mund t’ju lënë me një shpërthim, acarim dhe inflamacion të lëkurës. Pra, përpara se të bëni vetes një maskë fytyre për një seancë relaksuese të vetë-kujdesit, dini çfarë të shmangni:

Limoni

Një nga përbërësit më të njohur në recetat e kujdesit të lëkurës, limoni i bën më shumë dëm lëkurës tuaj sesa dobi. përmban shumë acid dhe mund ta lërë lëkurën tuaj të thatë dhe të irrituar.

Sheqeri

Një përbërës i lehtë që njerëzit duan ta shtojnë në pastrimet e fytyrës dhe trupit, kokrrat e sheqerit bazë që përdorim në shtëpi janë shumë të mëdha dhe për këtë arsye, shumë gërryes për lëkurën, duke shkaktuar lot dhe duke çuar në inflamacion dhe acarim.

Kanella

Kanella është e shkëlqyeshme për konsumim, por e dëmshme kur aplikohet në lëkurë. Mund të lërë një ndjesi djegieje. Në mënyrë të ngjashme, erëza të tjera si piperi i zi pluhur janë gjithashtu të ashpra për lëkurën tuaj. Në vend të kësaj, provoni diçka më të butë si shafran i Indisë.

Uthulla e mollës

Përdorimi i uthullës së mollës si tonik për fytyrën tuaj do ta lërë atë të ndjehet e irrituar dhe madje mund të shkaktojë djegie pasi ka shumë acid.

Vaji i kokosit

Vetëm përdorimi i vajit të kokosit si hidratues nuk mjafton për të hidratuar lëkurën tuaj. Është gjithashtu shumë komedogjenik që do të thotë se i lë poret në fytyrën tuaj të bllokuara, duke rezultuar në akne. Ju mund të përdorni vaj kokosi në lëkurën e kokës dhe pjesë të tjera të trupit, por në mënyrë ideale, shmangni zonën e qafës dhe fytyrës.

Pasta e dhëmbëve

Aplikimi i pastës së dhëmbëve në një puçërr është një mospërfillje e madhe pasi mund të ndezë ose irritojë lëkurën. E njëjta gjë vlen edhe për sodën e bukës.

Vezë të papërpunuara

Nëse vendosni ndonjë pjesë të një veze të papërpunuar në ndonjë recetë për kujdesin e lëkurës, ndaloni menjëherë. Vezët e papërpunuara mund t’ju japin një infeksion bakterial të quajtur salmonela, i cili edhe pse relativisht i rrallë, është jashtëzakonisht i dëmshëm.

Lifestyle

Kontroll absolut! Nëse jeni në një lidhje me këto shenja, nuk do ‘merrni frymë’

GAFORRE

Edhe pse gaforrja është i ëmbël dhe përbutës, ai është gjithashtu shumë shtypës. Dhe kjo sepse ai/ajo nuk e lë partnerin të qëndrojë vetëm për pak kohë. Ajo dëshiron që ata të bëjnë gjithçka së bashku, të shkojnë kudo së bashku, dhe ajo i kundërvihet kur ai thotë se dëshiron të dalë me miqtë ose kolegët e tij apo edhe të afërmit. Ai nuk mund ta kuptojë pse ndjen nevojën për të shkuar diku pa qenë bashkë. Ankohet, e bën të ndihet keq dhe në fund arrin pak nga pak ta largojë nga të gjithë e gjithçka dhe të jetë personi i vetëm i rëndësishëm në jetën e tij/saj.

LUANI

Luani ka fjalën e parë dhe të fundit në gjithçka. Ai komandon lidhjen ose martesën e tij dhe partneri i tij/saj thjesht dëgjon dhe bën atë që thotë. Ai zbaton vetëm urdhrat dhe duhet të jetë një person i ulët dhe mospërfillës që të jetë në gjendje t’i mbijetojë marrëdhënies me të.

AKREPI

Akrepi ka kontroll absolut në marrëdhënien e tij/saj, por edhe në jetën e partnerit/es. Dhe si mund të ishin gjërat ndryshe? Vetëm kështu ndihet i qetë… Ai duhet të dijë çfarë po ndodh në çdo moment dhe nuk i beson askujt. Ai është dyshues dhe vazhdimisht mendon se njerëzit do ta tradhtojnë. Ai/ajo është gjithmonë nën kontroll dhe duhet t’i japë llogari për çdo gjë. Vetëm Akrepi i tërheq fijet në lidhje dhe partneri i saj/e tij thjesht ndjek hapat e tij dhe zbaton me besnikëri urdhrat e tij.

Continue Reading

Lifestyle

Çiftet e lumtura nuk i shfaqin marrëdhëniet e tyre në rrjetet sociale

Ne jetojmë në një kohë të çuditshme, kur për disa njerëz më shumë ka rëndësi një status në internet sesa çfarë po ndodh realisht në botën e vërtetë.

Në kohën e rrjeteve sociale jeta e dikujt vlerësohet në bazë të fotogravife dhe qëndrimeve që shfaqin në profilet si Facebook dhe Instagram.

Gjykimet për ta shpesh janë të gabuara.

Më poshtë janë disa arsye interesante pse çiftet e lumtura nuk postojnë për jetën e tyre, ose postojnë shumë rrallë.

Kur njerëzit janë të lumtur në marrëdhënien e tyre, ata e jetojnë momentin, vendin, kohën bashkë, pa e ndarë me të tjerët.

Në këtë kohë shpesh problemet në çift ndodhin shkaku i rrjeteve sociale. Jetën tuaj ruajeni për vete.

Lumturia e vërtetë vjen thjesht duke qenë në një marrëdhënie të shëndosh me të dashurin-dashurën tuaj.

Askush nuk mund të provojë diçka për të gjithë

Dhe gjëja më e rëndësishme…

Hulumtuesit kanë gjetur se çiftet që nuk i përdorin mediat sociale janë më të lumtur se ata që postojnë rregullisht, sepse ata nuk e krahasojnë vazhdimisht jetën e tyre me të kolegëve ose të miqve – që gjithmonë disi duken më të mirë ose më të lumtur.

Ne shumë shpesh harrojmë se të gjitha gjërat tonë të vërteta – marrëdhëniet tona, përvojat tona dhe ndjenjat tona – janë tonat dhe se nuk kanë nevojë për Like dhe Emotikone nga të tjerët.

Continue Reading

Lifestyle

Si të reduktojmë kripën nga konsumi i përditshëm

Me siguri keni dëgjuar se marrja e shtuar e kripës është e rëndë për shëndetin.

Në fakt, dihet se konsumimi i tepërt i kripës është një faktor i rëndësishëm rreziku për shfaqjen e hipertensionit, i cili nga ana e tij lidhet ngushtë me sëmundjet kardiovaskulare.

Nga ana tjetër, të dhënat e hulumtimit tregojnë se, edhe në mungesë të hipertensionit, konsumi i shtuar i kripës mund të rëndojë funksionin e shumë organeve dhe indeve, duke përfshirë enët e gjakut, zemrën, veshkat si dhe zona të caktuara të trurit.

Pra, si mund ta reduktojmë kripën në dietën tonë të përditshme?

Kufizoni kripën e shtuar në ushqim: Mundohuni të zvogëloni gradualisht sasinë e kripës që shtoni në gatimin tuaj. Mund të duket e vështirë në fillim, por nëse këmbëngulni, do të shihni se si do të mësoheni përfundimisht me të, aq sa do t’ju “shqetësojë” të konsumoni ndonjë ushqim veçanërisht të kripur. Përveç kësaj, mos harroni se në vend të kripës, mund të përdorni limon dhe kombinime të ndryshme barishtesh dhe erëzash për t’i dhënë shije pjatave tuaja.

Shmangni konsumimin e shpeshtë të ushqimeve me përmbajtje të lartë kripe: Këto përfshijnë djathëra të kripur, mish të pjekur, produkte të përpunuara të mishit, ushqime të konservuara dhe të kripura, ullinj, perime turshi, supa të gatshme, pasta të kripura, ushqime të kripura (p.sh. patate të skuqura, karkaleca, krikera ), arra të kripura dhe ushqime të gatshme ose ushqime të shpejta.

Kushtojini vëmendje burimeve “të fshehura” të kripës: Është e rëndësishme të dini se shumë ushqime që konsumojmë çdo ditë mund të përmbajnë kripë të mjaftueshme, edhe nëse nuk “u duket”. Këtu përfshihen llojet e ndryshme të bukës standarde, si buka e thekur, drithërat, salcat e gatshme, lëngjet dhe kubikët që përdorim në gatim, si dhe qumështi i konservuar.

Prandaj, sigurohuni që të lexoni me kujdes etiketat e produkteve të paketuara për të shmangur ato që janë të pasura me kripë/natrium.

Continue Reading

Lifestyle

Kondicioneri juaj konsumon shumë energji elektrike? Ja si mund ta reduktoni atë

Temperaturat e larta dhe jeta pa ajër të kondicionuar është pothuajse e paimagjinueshme. Megjithatë, sapo të marrësh telekomandën, lind një pyetje tjetër, sa do të jetë fatura e energjisë elektrike.Konsidiciore

A po kurseni vërtet energji elektrike duke fikur kondicionerin kur nuk jeni në shtëpi apo është më mirë ta lini kondicionerin të funksionojë në të njëjtën temperaturë gjatë gjithë ditës?

Ekspertët thonë se sistemi i ftohjes së hapësirës funksionon më mirë kur punon me shpejtësi të plotë, jo kur punon në intervale më të shkurtra me shpejtësi më të ulët.

Konkretisht, është më mirë ta lini kondicionerin të funksionojë me fuqi të plotë për një kohë të shkurtër dhe më pas ta fikni kur të ftohet dhoma, sesa ta lini të funksionojë gjithë ditën në të njëjtën temperaturë.

Në këtë funksionim me intensitet të plotë, kondicioneri jo vetëm që do t’ju kursejë para, por edhe do të largojë lagështinë nga dhoma.

Gjithashtu, kur vjen puna te kursimet dhe klimatizimi, nuk mund ta anashkalojmë termostatin. Nëse e vendosni termostatin e kondicionerit në një temperaturë më të lartë, le të themi se ndryshimi midis temperaturës së dhomës dhe temperaturës së jashtme nuk është më shumë se shtatë gradë, do të kurseni shumë.

Sipas disa të dhënave, kondicionerët përdorin tre deri në pesë për qind më pak energji me çdo shkallë të ngritur në termostat.

Continue Reading

Lifestyle

Këto ushqime veprojnë si antidepresan

Një periudhë stresi intensiv mund ta çojë dikë drejt ngrënies së tepërt. Megjithatë, në realitet, ngrënia “emocionale” ofron vetëm një ndjenjë të përkohshme lehtësimi që mund të ketë një efekt negativ në ekuilibrin tonë mendor, si dhe në peshën tonë.

Por, janë disa ushqime funksionojnë vetë si antidepresantë dhe është mirë t’i konsumoni në kohë stresi.

Avokado

Ky frut përmban, ndër të tjera, luteinë, beta-karoten, vitaminë E dhe acid folik dhe mbron trupin tonë kundër stresit intensiv. Ai është gjithashtu i pasur me yndyrna, domethënë me yndyrna të dobishme të pangopura.

Arra

Arrat, përveçse janë një ushqim me vlera ushqyese që i sjellin dobi trurit tonë në mënyra të ndryshme, mund të na japin edhe një gjumë të qetë. Së pari, ato përmbajnë melatonin, e cila duket se rrit përqendrimin e këtij hormoni në gjak.

Çaji jeshil

Çaji jeshil është vërtetuar shkencërisht se ndikon në nivelet e serotoninës në tru, të cilat janë përgjegjëse për humorin tonë të mirë. Dy filxhanë çaj jeshil në ditë janë ideale!

Continue Reading
Advertisement

TRENDING