Connect with us

Aktualitet

“Komplot global kundër Zotit dhe njerezimit “| Letra e hapur e Kryepeshkopit Viganò drejtuar Trump

Published

on

Letra e hapur e Kryepeshkopit Viganò drejtuar Presidentit Trump:

Z. President,

 

Më lejoni t’ju drejtohem në këtë orë në të cilën fati i gjithë botës po kërcënohet nga një komplot global kundër Zotit dhe njerëzimit. Unë ju shkruaj si Kryepeshkop, si Pasardhës i Apostujve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Unë po ju shkruaj mes heshtjes së autoriteteve civile dhe fetare. Mund t’i pranoni këto fjalë të mia si “zëri i atij që bërtet në shkretëtirë”.

Siç thashë edhe kur ju shkruajta letrën time në qershor, ky moment historik sheh forcat e së keqes të rreshtuar në një betejë kundër forcave të së Mirës; forcat e së keqes që duken të fuqishme dhe të organizuara ndërsa u kundërvihen fëmijëve të Dritës, të cilët janë të çorientuar dhe të paorganizuar, të braktisur nga udhëheqësit e tyre të përkohshëm dhe shpirtëror.

Çdo ditë i ndjejmë sulmet që shumëfishohen nga ata që duan të shkatërrojnë bazën e shoqërisë: familjen natyrore, respektin për jetën njerëzore, dashurinë për vendin, lirinë e arsimit dhe biznesit. Ne i shohim krerët e kombeve dhe udhëheqësit fetarë që i drejtohen kësaj vetëvrasjeje të kulturës perëndimore dhe shpirtit të saj të krishterë, ndërsa të drejtat themelore të qytetarëve dhe besimtarëve mohohen në emër të një emergjence shëndetësore që po zbulon veten gjithnjë e më shumë për krijimin të një tiranie çnjerëzore pa fytyrë.

Një plan global i quajtur Rivendosja e Madhe është në proces e sipër. Arkitekti i saj është një elitë globale që dëshiron të nënshtrojë gjithë njerëzimin, duke vendosur masa shtrënguese me të cilat kufizohen në mënyrë drastike liritë individuale dhe ato të popullatave të tëra. Në disa kombe, ky plan është aprovuar dhe financuar tashmë. Pas liderëve botërorë të cilët janë bashkëpunëtorë dhe ekzekutues të këtij projekti skëterrës, ka personazhe të paskrupullt që financojnë Forumin Ekonomik Botëror dhe Ngjarjen 201, duke promovuar axhendën e tyre.

Qëllimi i “Rivendosjes së Madhe” është imponimi i një diktature shëndetësore që synon vendosjen e masave liridashëse, të fshehura pas premtimeve joshëse për sigurimin e një të ardhmeje universale dhe anulimin e borxhit individual. Çmimi i këtyre koncesioneve nga Fondi Monetar Ndërkombëtar do të jetë heqja dorë nga prona private dhe respektimi i një programi vaksinimi kundër Covid-19 dhe Covid-21 i promovuar nga Bill Gates me bashkëpunimin e grupeve kryesore farmaceutike. Përtej interesave të mëdha ekonomike që motivojnë promovuesit e “Rivendosjes së Madhe”, vendosja e vaksinimit do të shoqërohet nga kërkesa e një pasaporte shëndetësore dhe një ID dixhitale, me pasojë gjurmimin e kontaktit të popullatës në të gjithë botën. Ata që nuk i pranojnë këto masa do të mbyllen në kampe paraburgimi ose do të vendosen në arrest shtëpiak dhe të gjitha pasuritë e tyre do të konfiskohen.

Z. President, unë mendoj që ju jeni tashmë të vetëdijshëm se në disa vende “Rivendosja e Madhe” do të aktivizohet midis fundit të këtij viti dhe tremujorit të parë të vitit 2021. Për këtë qëllim, planifikohen bllokime të mëtejshme, të cilat do të justifikohen zyrtarisht nga një valë e dytë dhe e tretë e pandemisë. Ju jeni të vetëdijshëm për mjetet që janë përdorur për të sjellë panik dhe për të legjitimuar kufizimet e lirive individuale, duke provokuar artistikisht një krizë ekonomike në të gjithë botën. Në synimet e arkitektëve të saj, kjo krizë do të shërbejë për ta bërë rekursimin e kombeve në “Rivendosjen e Madhe” të pakthyeshme, duke i dhënë kështu goditjen e fundit një bote, ekzistencën e së cilës duan ta shkatërrojnë plotësisht. Por kjo botë, Z. President, përfshin njerëz, afeksione, institucione, besime, kultura, tradita dhe ideale: njerëz dhe vlera që nuk veprojnë si automatikë, nuk binden si makineri, sepse janë të pajisura me një shpirt dhe një zemër, sepse ata janë të lidhur së bashku nga një lidhje shpirtërore që tërheq forcën e saj nga lart, nga ai Zot që kundërshtarët tanë duan ta sfidojnë, ashtu siç bëri Luciferi.

Disa muaj më parë, ishte e lehtë të shpifjej si “teoricienë konspiracioni” ata që denoncuan këto plane të tmerrshme, të cilat tani shohim se po kryhen deri në detajet më të vogla. Askush, deri në shkurtin e kaluar, nuk do të kishte menduar kurrë që në të gjitha qytetet tona, qytetarët do të arrestoheshin thjesht sepse dëshironin të ecnin në rrugë, të merrnin frymë, të donin të mbanin biznesin e tyre të hapur, të donin të shkonin në kishë te dielen. Megjithatë tani po ndodh në të gjithë botën, madje edhe në Itali me kartolina që shumë amerikanë e konsiderojnë si një vend të vogël të magjepsur, me monumentet e saj antike, kishat, qytetet e saj simpatike, fshatrat e tij karakteristikë. Dhe ndërsa politikanët janë barrikaduar brenda pallateve të tyre duke shpallur dekrete si satrape Persianë, bizneset po dështojnë, dyqanet po mbyllen dhe njerëzit janë të penguar të jetojnë, të udhëtojnë, të punojnë dhe të luten. Pasojat katastrofike psikologjike të këtij operacioni tashmë janë parë, duke filluar me vetëvrasjet e sipërmarrësve të dëshpëruar dhe të fëmijëve tanë, të veçuar nga miqtë dhe shokët e klasës, të cilëve u thuhet të ndiqnin klasat ulur në shtëpi vetëm para një kompjuteri.

Në Shkrimet e Shenjta, Shën Pali na flet për “atë që i kundërvihet” shfaqjes së misterit të paudhësisë, katekonit (2 Thesalonikasve 2: 6-7). Në sferën fetare, kjo pengesë ndaj së keqes është Kisha, dhe në veçanti papati; në sferën politike, janë ata që pengojnë vendosjen e Rendit të Ri Botëror.

Siç është tashmë e qartë, ai që zë Kryetarin e Pjetrit ka tradhtuar rolin e tij që nga fillimi për të mbrojtur dhe promovuar ideologjinë globaliste, duke mbështetur axhendën e kishës, e cila e zgjodhi atë nga radhët e saj.

Z. President, ju keni deklaruar qartë se doni të mbroni kombin – Një Komb nën Zotin, liritë themelore dhe vlerat e panegociueshme që mohohen dhe luftohen sot. Jeni ju, i dashur President, që jeni “ai që i kundërvihet” shtetit të thellë, sulmit përfundimtar të fëmijëve të errësirës.

Për këtë arsye, është e nevojshme që të gjithë njerëzit të binden për rëndësinë e zgjedhjeve të afërta: jo aq për hir të këtij apo atij programi politik, por për shkak të frymëzimit të përgjithshëm të veprimit tuaj që mishëron më së miri atë botë, botën tonë, të cilën ata duan ta shkatërrojnë me anë të bllokimit. Kundërshtari juaj është gjithashtu kundërshtari ynë: ai është Armiku i racës njerëzore, Ai që është “një vrasës që nga fillimi” (Gjn 8:44).

Rreth jush janë mbledhur me besim dhe guxim ata që ju konsiderojnë shpëtimin përfundimtar kundër diktaturës botërore. Alternativa është të votohet për një person që manipulohet nga shteti i thellë, i kompromentuar rëndë nga skandalet dhe korrupsioni, i cili do t’i bëjë Shteteve të Bashkuara atë që Jorge Mario Bergoglio po i bën Kishës, Kryeministri Conte në Itali, Presidenti Macron në Francë , Kryeministri Sanchez në Spanjë, dhe kështu me radhë. Natyra e shantazhueshme e Joe Biden, ashtu si ajo e prelatëve të “rrethit magjik” të Vatikanit, do ta ekspozojë atë që të përdoret në mënyrë të paskrupullt, duke lejuar që pushtetet e paligjshme të ndërhyjnë si në politikën e brendshme ashtu edhe në ekuilibrat ndërkombëtarë. Është e qartë se ata që e manipulojnë Biden tashmë kanë gati dikë më të keq se ai, me të cilin do ta zëvendësojnë sapo të krijohet mundësia.

E megjithatë, në mes të kësaj tabloje të zymtë, shfaqet ky përparim i dukshëm i pandalshëm i “Armikut të Padukshëm”, një element shprese. Kundërshtari nuk di të dojë dhe nuk e kupton se nuk mjafton të sigurosh të ardhura universale ose të anulosh hipotekat në mënyrë që të nënshtrosh masat dhe t’i bindësh të markohen si bagëtia. Ky popull, i cili për shumë kohë ka duruar abuzimet e një pushteti të urryer dhe tiranik, po rizbulon se ka një shpirt; po kupton që nuk është e gatshme të shkëmbejë lirinë e saj me homogjenizimin dhe shkatërrimin e identitetit të saj; po fillon të kuptojë vlerën e lidhjeve familjare dhe shoqërore, të lidhjeve të besimit dhe kulturës që bashkojnë njerëzit e ndershëm. Kjo Rivendosje e Madhe është e destinuar të dështojë sepse ata që e planifikuan atë nuk e kuptojnë se ka ende njerëz të gatshëm që dalin në rrugë për të mbrojtur të drejtat e tyre, për të mbrojtur të dashurit e tyre, për t’u dhënë një të ardhme fëmijëve dhe nipërve të tyre. Çnjerëzimi nivelues i projektit globalist do të prishet fatkeqësisht përballë kundërshtimit të vendosur dhe të guximshëm të fëmijëve të Dritës. Armiku ka Satanin në krah, ai që di vetëm të urrejë. Por nga ana jonë, ne kemi Zotin e Plotfuqishëm, Zotin e ushtrive të mbledhur për betejë dhe Virgjëreshën Më të Shenjtë. “Nëse Zoti është me ne, kush mund të jetë kundër nesh?” (Rom 8:31).

Z. President, ju e dini shumë mirë që në këtë orë vendimtare, Shtetet e Bashkuara të Amerikës konsiderohen si muri mbrojtës kundër të cilit është çliruar lufta e shpallur nga mbrojtësit e globalizmit. Kini besim te Zoti, të forcuar nga fjalët e Apostullit Pal: “Unë mund të bëj gjithçka drejt atij që më forcon” (Fil 4:13). Të jesh një instrument i Providencës Hyjnore është një përgjegjësi e madhe, për të cilën me siguri do të marrësh të gjitha hiret e shtetit që të duhen, pasi ato po luten me zjarr për ty nga shumë njerëz që të mbështesin me lutjet e tyre.

Me këtë shpresë qiellore dhe sigurinë e lutjes time për ju, për Zonjën e Parë dhe për bashkëpunëtorët tuaj, me gjithë zemër po ju dërgoj bekimin tim.

Zoti i bekoftë Shtetet e Bashkuara të Amerikës!

Carlo Maria Viganò

Tit. Kryepeshkopi i Ulpianës

Ish Nunci Apostolik në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Aktualitet

Horoskopi ditor, 9 gusht 2022

Published

on

By

Dashi

Dita e sotme do jetë e ndriçuar nga yjet prandaj çdo gjë ka për t’iu shkuar si e kishit menduar. Nëse jeni në një lidhje do e bazoni marrëdhënien tek besimi reciprok dhe do i kushtoni më shumë vëmendje intimitetit. Darka do jetë vërtet e nxehtë. Nëse jeni beqarë do keni shumë pretendentë dhe do iu jepet mundësia të bëni zgjedhjen e duhur. Në punë do e bëni çdo gjë më së miri dhe shefat do ua vënë në dukje. Ata ndihen me fat që ju kanë pjesë të stafit e madje mund t’iu japin edhe ndonjë shpërblim. Buxheti nuk do jetë i keq, por duke qenë se adhuroni të bëni dhurata mundet që ai të pakësohet.

Demi

Sot do reflektoni më me kujdes dhe do mendoni për gjithçka që keni kaluar dhe që mendoni të kaloni. Nëse jeni në një lidhje ka rrezik që komunikimi në çift të lërë për të dëshiruar. Partneri do merret me punë dhe mundet t’iu lërë pas dore. Nëse jeni beqarë nuk do keni frikë as të provoni aventura kështu që dita e sotme do jetë interesante. Në punë do ndiheni më të qetë. Do i kuptoni gabimet e bëra dhe do bëni të pamundurën për të mos i përsëritur më. Me pak më shumë guxim do kaloni gjithçka. Financat do kenë goxha përmirësime dhe kjo nga ndihma e të afërmve.

Binjakët

Hëna dhe Jupiteri do ju bëjnë me kreativë sot. Do keni më shumë nevojë të qeshni e të argëtoheni dhe për t’u përmbushur plotësisht do jeni të gatshëm të bëni çdo gjë. Nëse keni një lidhje do jeni me te disponueshem ndaj partnerit tuaj dhe marrëdhënia në çift do jetë më e mirë. Nëse jeni beqarë do dashuroheni kokë e këmbë me një person që sapo e keni njohur dhe do filloni një lidhje të qëndrueshme. Në punë duhet ta shtoni pak ritmin sepse po vazhduar si keni nisur nuk do e përfundoni atë që synoni. Në planin financiar gjendja do fillojë të përmirësohet dalëngadalë dhe nuk do keni aspak probleme për të kryer çdo lloj shpenzimi të menduar.

Gaforrja

Do bëni mirë të mos nxitoheni për asgjë sot sepse vetëm ashtu gjërat do ju ecin mirë e pa probleme. Nëse jeni në një lidhje do keni nevojë në çdo moment për partnerin tuaj që të merrni frymë lirisht. Ai nga ana tjetër do ju përgatisë surpriza të njëpasnjëshme. Nëse jeni beqarë do ndiheni gati për të bërë edhe çmenduri vetëm që ta gjeni personin ideal. Në punë nuk do ju ecin gjërat si duhet dhe në disa momente mund të mendoni edhe të hiqni dorë nga gjithçka e t’ia mbathni.. Në planin financiar duhet të bëni disa kursime që gjendja të mos ketë asnjë lloj problemi. Me pak mundim do ja dilni mbanë.

Luani

Yjet nuk do ju favorizojnë gjatë kësaj dite. Nuk do keni as vullnet për ta ndryshuar situatën, por gjithë kohës do jeni të irrituar. Për ju që jeni në një lidhje kjo do jetë një ditë goxha e tensionuar. Do debatoni për çdo lloj gjëje me partnerin dhe do ndiheni keq në disa momente. Ju beqarët do përballeni me zhgënjime që në mëngjes dhe gjithë ditën do e kaloni me mërzi. Në punë vërtet do jeni ambiciozë, por nuk do jeni të duruar. Kjo do jetë arsyeja pse nuk do arrini dot aq lart sa keni menduar. Në planin financiar vazhdoni të shpenzoni nga pak në mënyrë që situata të mos ju dalë jashtë kontrollit.

Virgjëresha

Gjatë kësaj dite duhet të jeni të përgatitur për çdo gjë sepse jo të gjitha gjërat mund të parashikohen paraprakisht. Jeta juaj në çift do ketë ndikim shumë të madh nga planetët. Herë do jeni në humor të mire dhe herë do konfliktoheni për gjëra të kota me partnerin. Nëse jeni beqarë do flirtoni gjithë kohës me disa persona që në fakt nuk ja vlejnë. Kujdes mos bëni gabime. Nëse jeni në një punë tuajën dhe jeni vetë shefi, mirë është që të reflektoni para se të merrni vendime. Nëse punoni në një kompani private nuk do keni vështirësi. Financat menaxhojini me përkujdes në mënyrë që gjithçka të ecë më së miri.

Peshorja

Planetët sugjerojnë të jeni më të duruar sot dhe më të fshehtë në gjithçka. Nëse keni një lidhje gjërat nuk do ju ecin për mrekulli me partnerin. Të dyja palët do jeni kokëfortë dhe të pabindur dhe kjo do krijojë konflikte herë pas here. Po vazhduat kështu gjërat do ju përkeqësohen edhe më tepër. Ju beqarët do ndiheni të pasigurt për hapat që do hidhni dhe do preferoni të prisni edhe pak kohë. Në punë do jeni disi më të motivuar dhe falë mbështetjes së disa kolegëve të vjetër do jeni më të gatshëm për t’u përballur me sfida më të mëdha. Financat nuk do jenë të shkëlqyera kështu që më mirë hiqni dorë nga disa gjëra qejfi.

Akrepi

Sot do përballeni me goxha vështirësi emocionale dhe shpesh nuk do jeni në gjendje të kuptoni se çfarë doni vërtet. Nëse keni një lidhje duhet të përfitoni nga çdo moment kur të jeni pranë partnerit për të folur me të për çdo gjë madje edhe për brengat që ndieni. Më mirë kështu sesa të vuani përbrenda. Do ju duhet herë pas herë të jeni edhe të duruar, Nëse jeni beqarë do keni një teknikë joshjeje të pagabueshme dhe do arrini të bëni për vete cilindo. Në punë do jeni më kreative dhe Mërkuri do ju mbështesë të realizoni të gjitha projektet që do keni në kokë. Sektori i financave do përbëjë një tjetër sfidë për ju. Po ja dolët ta mbani edhe sot të stabilizuar situata do përmirësohet.

Shigjetari

Gjatë ditës së sotme do reflektoni shumë herë para se të veproni dhe çdo hap do hidhet i mirëmenduar. Jeta ne çift do vazhdoje te ece me se miri gjate gjithë kësaj dite. Nuk do keni asnjë debat apo problem me partnerin dhe do filloni ta shohin me një sy tjetër te ardhmen. Beqaret do jene me shume se kurrë kureshtare dhe do dëshironi të provojnë emocione të reja. Në punë nuk do ju mungojë motivimi, megjithatë nuk mund të thuhet se nuk do ju dalin pengesa dhe vështirësi sot. Marsi do sjellë goxha probleme financiare. Merrni masa sa më shpejt sepse gjendja do jetë vërtet e vështirë.

Bricjapi

Sot do jeni disi më nostalgjikë dhe do keni nevojë të kuptoni të shkuarën në mënyrë që të projektoni të ardhmen. Nëse jeni në një lidhje edhe pse do i flisni për shumë gjëra partnerit do ju duket sikur po iu flisni mureve. Ai nuk do jetë prezent me mendje dhe as do ua vërë veshin fare. Nëse jeni beqarë duhet patjetër të mendoheni mirë para se të hidhni hapa në mënyrë që të mos lëndoheni. Në punë, pavarësisht problemeve dhe vështirësive që do kaloni nuk do e humbisni optimizmin. Buxheti do jetë i kënaqshëm pavarësisht parave që keni investuar së fundmi.

Ujori

Dita e sotme do jetë shumë e animuar. Urani dhe Hëna do ju nxitin të shihni vetëm drejt së ardhmes. Mund të ndërmerrni edhe rreziqe vetëm që çdo gjë të bëhet ashtu si e keni ëndërruar. Për ju që keni një lidhje kjo do jetë një dite e këndshme dhe e mbushur me bashkëpunim. Çdo gjë do ju ecë për mrekulli kështu që mos u shqetësoni. Ju beqarët duhet të bëni kujdes me euforinë e tepruar e cila mund t’iu çojë drejt gabimeve. Në punë, nëse gjërat kohët e fundit nuk kanë funksionuar si duhet, sot duhet të merrni disa masa më strikte. Flisni edhe me kolegët apo shefat nëse do ju duhet ndihmë. Financat do rriten më shumë nga sa e kishit imagjinuar. Do iu jepet mundësia edhe të hiqni ndonjë para mënjanë.

Peshqit

Ka mundësi që Hëna t’iu bëjë shumë impulsivë gjatë kësaj dite dhe mund të merrni vendime që nuk duhet t’i merrnit. Nëse keni një lidhje duhet të bëni të pamundurën për ta dëgjuar më shumë partnerin dhe për të mos vepruar kuturu. Po bëtë gabime sot do i vuani gjatë pasojat. Ju beqaret do keni një nevojë të papërmbajtshme për të krijuar një lidhje dhe do shpreheni pa dorashka. Në punë do jeni shumë të ngarkuar dhe nuk do ndaleni për asnjë moment. Në fakt këshillohet që herë pas here të bëni pushime të shkurtra për t’u frymëzuar edhe më shumë. Buxhetin mbajeni nën kontroll sepse përndryshe do vuani.

Continue Reading

Aktualitet

EDITORIAL NGA LEART KOLA/Qytetaria e munguar…/NTV.AL

Published

on

By

Continue Reading

Aktualitet

EDICIONI I LAJMEVE DATA 08.08.2022

Published

on

By

Continue Reading

Aktualitet

Këmbimi Valutor 08.08.2022.NTV.AL

Published

on

By

Continue Reading

Aktualitet

Zbulohen dy të ‘fortët’ që rrahën Luigj Markun

Published

on

By

Është zbuluar identiteti i dy të rinjve shqiptarë që i dhanë një mësim Luigj Markut.

Bëhet fjalë për dy të rinj nga Kosova të cilët kanë gjurmuar Markun në kohën kur ka dalë live në llogarinë e tij në TikTok dhe e kanë dhunuar.

Të njëjtat burime konfirmojnë se bëhet fjalë për bandën e një shqiptari nga Kosova të quajtur Fitim.

”Fitimi nga kosova ishte futur me kta live, gashi quhet ky mjekroshi, se kta jan si band kan gjith ato miliona, i shpenzojne kot dhe i kishin ber be qe do ta kapnin”.

Ngjarja ndodhi pak ditë më parë në një park të Dublinit, teksa ekstremisti shante myslimanët Live. Rikujtojmë se Marku është në kërkim ndërkombëtar nga autoritetet shqiptare për për veprat penale të thirrjes dhe nxitje për kryerjen e veprimeve ekstremiste.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING