Connect with us

Politike

Jemi absolutisht të bindur që kjo është zgjidhja e duhur.

Published

on

Përshëndetje të gjithëve!
Në rradhë të pare më lejoni të shpreh kënaqësinë që jemi këtu sëbashku në një shkollë të rindërtuar nga bashkia e Lezhës, një shkollë që ishte në një gjendje goxha të vështirë, si shumë shkolla në Shqipëri e që si shumë shkolla në Shqipëri, tanimë është rindërtuar. Ndërkohë që, përpjekja për të rindërtuar shkollat ekzistuese që ende kanë nevojë për ndërhyrje dhe për të rindërtuar shkollat që për fat të keq u rrënuan në natën tragjike të 26 nëntorit të shkuar, vazhdon çdo ditë pa pushim.
Sot jemi këtu për të çuar përpara një nismë të qeverisë sonë, të ministrisë së arsimit, në mbështetje të nxënësve të cilët janë ende në klasat kolektive. Klasat kolektive janë një problem i madh, një problem i trashëguar nga e shkuara që ka ardhur duke u zbutur, por që vazhdon të jetë prezent sot e gjithë ditën, duke faktikisht i pamundësuar fëmijëve që i frekuentojnë këto klasa që të kenë një trajtim të barabartë në procesin e mësimnxënies me fëmijët e tjerë, të cilët kanë mundësinë që të frekuentojnë klasat sipas moshës dhe pranë vendbanimit të tyre. Por nga ana tjetër, siç e tregon dhe kjo nismë, çdo krizë me të cilën ne detyrohemi të përballemi është edhe një mundësi.
Çdo pengesë është dhe një stimul, çdo mur që na del përpara nxit imagjinatën tonë dhe mobilizon qenien tonë për të bërë një sforco më shumë për të arritur ta kapërcejmë. Faktikisht nisma për dixhitalizimin e plotë të klasave kolektive e për t’ju dhënë mundësi fëmijëve që shkojnë në klasat kolektive që të kenë akses në mësim, sipas moshës së tyre e këtë mësim ta marrin nga mësuesit më të mirë të Republikës së Shqipërisë, është faktikisht një nismë që kthen në mundësi pikërisht një krizë, e cila i ka rrënjët larg në të shkuarën e të cilët ne mund ta zgjidhim përfundimisht, duke dixhitalizuar mësimin në të gjithë rrjetin e fëmijëve që frekuentojnë klasa kolektive e duke i kthyer shkollat, klasat, stacionet ku këta fëmijë mblidhen, në pika ku ata bëjnë ato që janë realisht aktivitete që mund të bëhen bashkërisht. Aktivitete që kanë të bëjnë me edukimin fizik, aktivitete që kanë të bëjnë me edukimin artistik, aktivitete që kanë të bëjnë me edukimin shoqëror, por jo aktivitetin e mësimmarrjes së tyre në të njëjtën klasë, me të njëjtin mësues, ku në një bankë mësuesi shpjegon librin e klasës së dytë dhe në një bankë tjetër librin e klasës së shtatë.
Jemi absolutisht të bindur që, jo vetëm kjo është zgjidhja e duhur, por dhe mundësitë, falë dhe partnerëve tanë që në këtë kohë të vështirë nxjerrin në pah dhe më mirë se në kohë të zakonshme vlerën e tyre, ta bëjmë këtë shpejtë, ta bëjmë këtë shumë mire, duke zgjidhur përgjithmonë një problem, të cilin në kohë të zakonshme, qeveri pas qeverish nuk e kanë zgjidhur dot dhe ne, për hir të vërtetës thjesht e kemi zbutur, por jo zgjidhur plotësisht.
Me këtë nismë, ne e zgjidhim këtë problem dhe u ofrojmë të gjithë fëmijëve të klasave kolektive siç thashë, akses cilësor në mësim, madje akses në mësim me mësuesit më të mirë të Republikës së Shqipërisë. Janë një grup, një skuadër mësuesish që janë zgjedhur nga më të mirët për të realizuar të gjithë këto programe, që natyrisht u vihen në shërbim të gjithëve, jo vetëm nxënësve të klasave kolektive për të përballuar këtë fazë kaq delikate e kaq të ngatërruar të jetës sonë kur kemi përballë një armik të padukshëm, i cili funksionon si një fuqi e natyrës, duke na dëmtuar dhe duke na penguar që ta shohim të nesërmen me qartësi.
Në këtë krizë, kjo që po ndodh me arsimin është e jashtëzakonshme, pikërisht për atë që sjell mbrapa, jo thjeshtë për atë që na jep sot, por për atë që sjell mbrapa sepse ky program i mësimdhënies dixhitale, nuk është se do të rreshtë kur beteja apo më saktë lufta me armikun e padukshëm të ketë përfunduar, përkundrazi, do të vazhdojë të zhvillohet dhe të sofistikohet, duke u bërë pjesë e pandashme e jetës arsimore e duke u dhënë mundësi jo vetëm nxënësve, por dhe mësuesve që të adaptojnë mësimdhënien e tyre, duke u nisur nga shembulli i më të mirëve, i mësueseve dhe mësuesëve më të mirë që punojnë dhe i realizojnë këto orë mësimi dixhitale, por duke u dhënë mundësinë dhe prindërve që në përpjekjen për të ndihmuar fëmijët të aktualizojnë dijet e tyre, të aktualizojnë njohuritë e tyre e të kenë ndihmën e drejtpërdrejtë të mësuesit, pa pasur nevojë të shkojnë e të takojnë mësuesin, gjë që edhe mund ta bëjnë, por që e bën të pamundur për mësuesin t’i gjendet të gjithë prindërve që do të donintë dinin ekzatësisht se çfarë duhet të bëjnë e si duhet të reagojnë për një çështje apo një çështje tjetër në përpjekjen për të ndihmuar fëmijën.
E fundit që kam, është në fakt kryesorja që shkon përtej temës që na ka mbledhur sot këtu që është mësimi dixhital në këtë kohë pandemie. E fundit që kam lidhet me sfidën e jashtëzakonshme e të përditshme të të gjithë sistemit arsimor, që nga ministrja, tek punonjësi më i fundit në sistem, duke kaluar përmes mijëra mësueseve dhe mësuesëve që çdo ditë duhet të përballojnë ngarkesën e dyfishtë apo të dyfishuar si rezultat i kësaj situate.
Ngarkesën e tyre të zakonshme për të gjithë procesin mësimor dhe edukativ dhe plus ngarkesën e jashtëzakonshme për të qenë dyfish prindër në raport me fëmijët, për të qenë vigjilent në çdo moment shumë më tepër se sa çdokush që njësoj si ata si qytetarë duhet të respektojnë distancat, duhet të mbajnë maskën, duhet të lajë duart sa më shpesh sepse jo vetëm janë në kontakt me shumë fëmijë, por përmes fëmijëve dhe me shumë familje. Por nga ana tjetër edhe sepse kanë detyrën më të vështirë të mundshme, që t’ja u bëjnë fëmijëve sa më të lehtë e sa më të kuptueshme të pakuptueshme, pse nuk duhet të përqafohen me njëri-tjetrin, pse nuk duhet t’i japin dorën njëri tjetrit, pse duhet t’i rrinë larg njëri – tjetrit, ndërkohë që fëmijët që në momentin e parë të lindjes, janë mësuar për të bërë krejt të kundërtën, për të qenë sa më afër nënës, për të qenë sa më afër babait, për t’u përqafuar me gjyshin e gjyshen, pastaj me shokët e kështu me radhë.
Nga ana tjetër, është një sfidë e jashtëzakonshme për të garantuar në kushte të mundshme dhe më pak të mundshme, – fatmirësisht pjesa më e madhe e shkollave, por jo të gjitha i kanë kushtet që t’i respektojnë këto rregulla pa ndonjë vështirësi të madhe, shumica po dhe fatmirësisht dhe falë skuadrave të mësuesve dhe drejtuesve të shkollave, rregullat po zbatohen më së miri nëpër shkolla, por edhe në shkolla ku kushtet janë më pak ndihmuese. Për të gjitha këto, unë besoj që mësuesit, mësueset, drejtuesit e shkollave, drejtuesi i arsimit, sot janë krahas mjekëve, pjesë e frontit të parë.
Nëse mjekët janë në vijën e zjarrit për të luftuar drejtpërdrejtë me virusin në organizmin e njerëzve, mësuesit janë në vijën e parë për të penguar që zinxhiri i infeksionit të shtrihet me shpejtësi dhe të prekë shumë njerëz.
Përfitoj nga rasti që të them se është momenti për t’u bërë të gjithë të vetëdijshëm se çfarë rreziku po kalojmë. Rreziku që po kalojmë është që të na duhet të mbyllemi përsëri. Një mbyllje e dytë do të ishte shumë herë më problem dhe me shumë më tepër pasoja se mbyllja e pare, në të gjitha aspektet për të gjitha kategoritë. Këtë rrezik ne mund ta shmangim duke mos shmangur atë që duhet të bëjmë në të përditshmen tonë, duke mos shmangur bezdinë (jo të vogël në fakt) të vendosjes së maskës sapo të dalim nga shtëpia, të mbajtjes së maskës kudo ku jemi jashtë shtëpisë, të ruajtjes së distancave në cdo situatë, të mos shkuarjes nëpër restorante e nëpër klube, kur nuk është e nevojshme vërtetë, të shmangies së grumbullimeve dhe të respektimit të tjerëve dhe të shëndetit të tjerëve, duke mos i prishur këto rregulla. Mund të vazhdoja akoma dhe mund të duken shumë, por janë vetëm 3. I tha edhe miku ynë që foli përpara meje. Të mbajmë maskën këdo, të ruajmë distancën dhe të lajmë duart sa më shpesh. Janë 3 gjëra të bezdisshme, në raport me forcën e zakoneve tona të krijuara në vite, po janë kaq të vogla në raport me dëmin e jashtëzakonshëm që mund të kemi nëse mbyllemi sërish që realisht  duhet që secili të kuptojë që ka rëndësi ajo që bën ai. Askush nuk duhet të niset me idenë që nuk jam unë ai\ajo që do ta sjellë mbylljen, “punë e madhe se nuk po e vë unë maskën”, “punë e madhe se nuk po i respektoj unë distancat”, “punë e madhe se nuk po i laj unë duart”. Për të mos thënë dhe diçka tjetër, e cila duhet thënë dhe nuk duhet harruar që kjo nuk është një lojë, nuk është një grip i zakonshëm dhe me gripin e stinës bashkësjell që vetvetiu e dobëson organizmin që sulmon. Virusi mund të jetë fatal.
Kështu që, ta bëjmë këtë gjë së bashku! Shumë mirënjohje, shumë respekt, shumë falënderime për të gjithë mësueset, për të gjithë mësuesit e Shqipërisë që sot realisht po japin një kontribut të posaçëm, jo thjeshtë për mirërritjen dhe të ardhmen e fëmijëve, por për shëndetin e tyre dhe të familjeve të tyre.
Faleminderit!

Politike

Meta takim me strukturat e Partisë së Lirisë në Elbasan

Published

on

By

Kryetari i Partisë së Lirisë Ilir Meta ka lajmëruar se do të zhvillojë sot një takim me strukturat lokale të kësaj partie në Elbasan.

Me anë të një postimi në Facebook, Meta u shpreh se duhen bashkuar energjitë për t’i rikthyer Elbasanit paqen, sigurinë, zhvillimin dhe rininë.

“Sonte në ora 19:00 do të jem në Elbasan, në këtë qytet simbol të dijes, artit, kulturës dhe patriotizmit, në takimin e parë me përfaqësues dhe strukturat lokale të Partisë së Lirisë.

Të bashkojmë energjitë për t’i rikthyer Elbasanit paqen, sigurinë, zhvillimin dhe rininë!”, ka shkruar Meta.

Continue Reading

Politike

Këlliçi: Qeveria ka thurur plane korruptive pas shpine

Published

on

By

Partia Demokratike ka vijuar me denoncimet për aferën korruptive të inceneratorëve, teksa gjatë një deklarate sot nga selia blu, deputeti Belind Këlliçi ka denoncuar një propozim të Bashkisë së Durrësit për rritjen e taksave.

Sipas tij, bashkia miratoi një propozim për trefishimin e taksës së pastrimit që do të hyjë në fuqi nga viti i ardhshëm. Këlliçi thotë se nga kjo taksë, Bashkia e Durrësit do të përfitojë 315 mln lekë të reja. Ai thekson se në vitin 2020, bashkia vendosi të mbyllë landfillin e Porto Romanos dhe lidhi një kontratë me kompaninë fantazmë të Klodian Zotos për ripërpunimin e mbetjeve.

Deklaratë e deputetit të Partisë Demokratike, Belind Këlliçi:

Partia Demokratike kërkon sot vëmendjen e mediave, për të informuar të gjithë shqiptarët, veçanërisht banorët e Bashkisë Durrës, se qeveria ka thurur plane korruptive pas shpine, që do të cënojnë sigurinë ekonomike të qytetarëve. Durrësi po vendoset në shërbim të Klodian Zotos dhe aferës së iceneratorëve. Taksa e pastrimit do të rritet trefish

 

 

Jo rrogat, as pensionet, por taksa e pastrimit!

Në mesin e vitit 2020, qeveria vendosi të mbyllë landfillin e Porto Romanos në Durrës, pa menduar fare një vend tjetër për depozitimin e mbetjeve.

Menjëherë pas kësaj, qeveria i imponoi Bashkisë Durrës që të lidhte një kontratë më kompaninë fantazmë të Klodian Zotos, kompani pa historik, pa kapital, pa përvojë por me mik të fortë në qeveri. Kryeministri thotë se nuk e njeh Zoton, por në video shfaqet disa metra larg tij.

Në 2020-n kjo bashki u merrte qytetarëve dhe bizneseve 112 milionë lekë të reja prej taksës së pastrimit. Mirëpo duke filluar nga viti që vjen, Bashkia Durrës, e drejtuar formalisht nga Emirjana Sako dhe faktikisht nga Vangjush Dako, do t’u marrë qytetarëve trefishin!

Rrumbullak 315 milionë lekë të reja! Këshillit Bashkiak të Durrësit iu duk ide e shkëlqyer që qytetarët do të paguajnë 3 herë më shumë, praandaj e miratoi direkt këtë propozim.

Por prapë nuk gjejnë të ngopur. Në 2024-n, në 2025-n parashikohet të shkojë në 320 milionë euro. Kjo dihet ç’pasoja sjell. Këto para do u merren qytetarëve për t’i trefishuar fitimet Klodian Zotos. Mirë halleve që shtoi pandemia dhe tërmeti, por tani qytetarët e Bashkisë Durrës kanë mbi kurriz edhe Klodian Zoton e inceneratorëve.

Këto janë pyetjet tona për sot:

-Me ç’mendje trefishoni një taksë bashkiake pa ndërhyrë fillimisht në rroga dhe pensione?

-Përse kryebashkiakja Sako dhe Këshilli Bashkiak i Durrësit e pranuan këtë propozim radikal? Kush ju detyroi? Mbi ç’arsyetim ose studim u kërkua trefishimi i taksës së pastrimit?

-Ku do të depozitohen tani mbetjet e Durrësit? Në cilin incinerator do të digjen dhe ku ndodhet ky incinerator? Deri tani nuk kemi parë asnjë.

-Ku janë dokumentet që qartësojnë veçoritë teknike të këtyre inceneratorëve? Ç’teknologji përdorin? Se ju ”incinerator” i thoni edhe kazanit të mbeturinave që digjet në Sharrë. Tregoni ku ndodhet ky incinerator dhe shkojmë e shikojmë bashkë me mediat.

-SPAK, sa valium të kanë dhënë që nuk po zgjohesh nga gjumi?

Këto para nuk do t’u kthehen kurrë banorëve të Durrësit. Këto para nuk kanë destinacion pastrimin. Kjo taksë nuk do e bëjë Durrësin më të pastër, do e bëjë më të vjedhur.

Trefish më të vjedhur! Kjo është taksa që banorët e Durrësit do të paguajnë për Klodian Zoton në arrati dhe për shefat e tij në qeveri. Kjo është taksa Zoto, taksa e inceneratorëve që duhet të paguajnë të gjithë shqiptarët bashki më bashki, duke filluar nga Durrësi, sepse qeveria Rama kujdeset për qytetarët pa dallime politike e krahinore; i vjedh të gjithë njësoj.

Banorët e Durrësit nuk do të mbajnë me para një hajdut në arrati. Durrsakët nuk do të paguajnë një taksë që nuk iu kthehet mbrapsht. Durrsakët nuk do të paguajnë! Qeveria ka për ta paguar!

Continue Reading

Politike

Salianji: Bashkëpunim mes qeveri dhe banda për vrasjet

Published

on

By

Pas vrasjes me thikë të një 41-vjeçari në Sarandë nga kamarieri 24-vjeçar i hotelit për sherrin për një vend parkimi dhe krimit për motive të dobëta në Elbasan ku Madrit Ulqinaku u ekzekutua me pistoletë me silenciator nga një 18 vjeçar, një atentat me dy të vdekur dhe 1 të plagosur është shënuar në Panaja të Vlorës.

Për ngjarjet e rënda të ndodhura në harkun kohor të 24 orëve ka reaguar me një postim në Facebook, deputeti i Partisë Demokratike, Ervin Salianji.

“Vrasjet e raportuara përditshëm dhe mungesa e reagimit të qeverisë po krijojnë pasiguri të plotë tek qytetarët, kujtdo që i shkrepet godet kudo dhe pa pasur asnjë frikë nga autoriteti i shtetit.  Adoleshentë qē lëvizin me armë në mes të qytetit si në Elbasan, shkrehja e armëve në mes të rrugës kombëtare sot në Vlorë, vrasjet tipike mafioze të pazbardhura në Fushë Krujë dhe Laç dhe gjëndja permanente e kriminalitetit e kanë nxjerrë qeverinë nga loja, sovranitetin në territor duket sikur e kanë bandat!”, shkruan Salianji.

Sipas deputetit demokrat “gjendja e kriminalitetit është alarmante” dhe vihet re një neglizhencë e frikshme nga ana e shtetit.

“Mungesa e autoritetit të shtetit vjen kryesisht si pasojë e bashkëpunimit të qeverisë me bandat gjatë zgjedhjeve për ti përdorur si patronazhista dhe pas zgjedhjeve për t’iu dhënë pasuri publike, tendera dhe emërime në asministratë! Degradimi i situatës po shkon paralelisht me degradimin e qeverisjes, duhet një qeveri që të ketë aleat qytetarët dhe jo krimin!”, thekson ai.

Continue Reading

Politike

Shitja e pasaportave shqiptare, probleme në siguri

Published

on

By

Qeveria shqiptare avancoi një ide të vjetër të kryeministrit Edi Rama për të shitur pasaportën shqiptare për shtetas të huaj dhe të pasur që duan të investojnë në Shqipëri, pavarësisht kritikave të përsëritura të Bashkimit Europian se kjo skemë bie në kundërshtim me vlerat e Unionit.

Përmes një vendimi të miratuar më 29 korrik, qeveria i hapi rrugën punësimit të një kompanie ndërkombëtare për promovimin e e pasaportës shqiptare në botë.

Vendimi parashikon “zbatimin e procedurave të koncensionit partneritet publik/privat në programet e shtetësisë”; duke e futur këtë sektor si fushë të re në ligjin e koncensioneve.

Bledar Skënderi, drejtor i Agjencisë së Hartimit të Programeve të Veçanta të Shtetësisë, AHPVSH, i tha BIRN se ky vendim shënon fillimin e ndërtimit të programit të shtetësisë për investim.

“Pas këtij vendimi do të ngrihet një grup pune në Ministrinë e Brendshme që do të hartojë programin. Më pas do të hapet një garë ndërkombëtare, ku do të zgjidhet kompania fituese në bazë të ekspertizës dhe përvojës që ofron në këtë fushë,” shpjegoi Skënderi.

Ideja e qeverisë shqiptare për të aplikuar skemën e shtetësisë përmes investimit – e njohur ndryshe si “pasaporta e artë” është kritikuar ashpër ndaj Bashkimi Europian në progres-raportin e vitit 2021.

“Skema të tilla paraqesin rrezike në lidhje me sigurinë, pastrimin e parave, evazionin fiskal, financimin e terrorizmit dhe infiltrimin nga krimi i organizuar dhe janë të papajtueshme me legjislacionin e BE-së. Si vend kandidat, Shqipëria duhet të përmbahet nga zhvillimi i një skeme të tillë,” thuhet në raport.

Por përfaqësuesi i qeverisë, Skënderi, i konsideroi si paragjykuese shqetësimet e Brukselit, ndërsa shtoi se u kishte shpjeguar përfaqësuesve të delegacionit të BE-së në Tiranë garancitë që do të ofronte procesi.

“Është proces i paragjykuar, por do i japim të gjitha garancitë,” tha Skënderi.

“BE thotë se vlerat europiane nuk janë në shitje, por ndërkohë në Francë hyjnë 100 mijë veta pa u verifikuar,” shtoi ai.

Problemet e sigurisë

Shqipëria është vendi i tretë i Ballkanit pas Malit të Zi dhe Maqedonisë së Veriut që po bëhet gati të aplikojë pasaporta përmes investimit – por zbatimi i këtyre programeve në shtete të tjera ka treguar se sfidat e sigurisë janë të mëdha.

Fabian Zhilla, ekspert me Iniciativën Globale kundër Krimit të Organizuar Transnacional i tha BIRN se rreziku i përfitimit të personave të përfshirë në krimin e organizuar apo në terrorizëm është real edhe për Shqipërinë.

“Ky projekt ka disa probleme,” tha Zhilla, ndërsa veçoi mungesën e kapaciteteve për verifikim dhe vendosja e Shqipërisë në një pozitë të vështirë në raport me BE-në në procesin e integrimit.

“Sa të afta janë institucionet tona që të bëjnë filtrimin e kontigjenteve që nuk do të duam të vijnë këtu?!”- pyet Zhilla. Sipas tij, agjencitë shqiptare nuk bëjnë dot verifikimin e pronave të kriminelëve shqiptarë, duke vënë në dyshim aftësinë për të verifikuar kriminelët ndërkombëtarë.

Sipas tij, shitja e pasaportave mund t’a bëjë Shqipërinë një target të vendeve për të cilat nuk ka as informacione bazike, si për shembull Afrika.

Ekspertët shohin gjithashtu përfitime minimale pas kësaj skeme në raport me kostot që mund të shkaktojë në procesin e integrimit me BE.

Arben Malaj, pedagog në Universitetin e Tiranës dhe ish-ministër i Financave tha se nuk besonte se ky program do të fuste kapitale të mëdha me ndikim në ekonomi.

Malaj renditi gjithashtu disa nga risqet që mbart projekti i qeverisë.

“Risqet potenciale kanë të bëjnë së pari me sigurinë kombëtare, pastaj me pastrimin e parave si kanal,” tha Malaj, duke sjellë në vëmendje rastin e biznesmenëve indianë që përfituan nënshtetësinë shqiptare ndërsa ishin të dënuar në vendin e tyre për pastrim parash.

Në shkurt 2018, Nitin dhe Chetankumar Sanderasa u pajisën me nënshtetësi shqiptare nga Presidenti i Republikës, pavarësisht se kërkoheshin nga India për krime ekonomike.

“Këto pasaporta janë të arta vetëm për përfituesit e tyre, po në impaktin e tyre në ekonomi, sidomos në sektorët prioritarë, përfitimi është i reduktuar,” shtoi Malaj.

Sipas Malajt, zbatimi i programit për shitjen e shtetësisë do ta vendoste Shqipërinë në një pozitë të vështirë përballë Bashkimit Europian.

“Qëndrimet kritike të BE duhen respektuar,” tha Malaj, ndërsa theksoi se vendi duhet të bëjë kujdes që nismat të mos bien ndesh me legjislacionin europian.

Skënderi nga Agjencia e Hartimit të Programeve të Veçanta të Shtetësisë i tha BIRN në përgjigje të shqetësimeve për sigurinë se qeveria mund të kontraktojë ‘një kompani të dytë për certifikimin e aplikantëve”. Megjithatë, ai shtoi se ky koncesion nuk do të rëndonte mbi financat publike.

“Zero. Kompania fituese do të paguhet nga aplikantët që do të shpallen fitues, do të paguhet me përqindje,” tha Skënderaj.

Qeveria nuk ka vendosur ende një çmim për pasaportën shqiptare, e cila renditet në vendin e 53 në indeksin botëror Henley dhe ofron udhëtim pa viza në 115 shtete të botës./ BIRN

Continue Reading

Politike

Meta: Çmimet do të bien kur populli të ngrihet

Published

on

By

Kryetari i Partisë së Lirisë Ilir Meta ka bërë të qartë objektivin kryesor të partisë së tij, që është rrëzimi i Edi Ramës.

“Ne do të bëjmë çdo gjë. Çmimet do bienë kur populli të ngrihet. Dhe populli do të ngrihet. Askush nuk ka pse të shqetësohet nga konferencat dhe denoncimet. Çdo denoncim është bërë me fakte, me prova dhe jo për qëllime politike. Është në interes të lartë të qytetarëve. Do të vazhdojmë çdo ditë, jo vetëm të bëjmë denoncime. Ora e shtetit po vjen, e ligjit po vjen.”, tha Meta.

Nga selia e PL-së, Meta lëshoi akuza në drejtim të qeverisë Rama dhe bordit të caktimit të ccmimit të karburantit.

“Jemi sëbashku me deputetin e Partisë së Lirisë, Petrit Vasili për të denoncuar rrjepjen e pamëshirshme që bordi i rrjepjes së shqiptarëve, që përmes çmimeve spekulative të naftës po iu bën shqiptarëve të thjeshtë. Është e qartë që kur në bursën ndërkombëtare çmimi ka rënë në nivele me të ulëta se para fillimit të luftës, përkundrazi në vendin tonë nuk reflektohet. 221 lekë në Shqipëri nafta. Kudo merren masa për të mbrojtur qytetarët, konsumatorët, sipërmarrjet e thjeshta, por vetëm këtu punohet për funksion të oligarkut Rama dhe ogiçeve të tij. 50% ulje të akcizës për naftën në Shqipëri, U bë kaq kohë që janë propozuar nga opozita, nga partia e Lirisë, siç është pezullimi i taksës së qarkullit, por asnjë respektim”, tha Meta.

Deputeti i Partisë së Lirisë, Petrit Vasili ka kërkua nga qeveria që të shkrijë menjëherë Bordin e Transparencës në mënyrë që t’i hapet rruga uljes së çmimit të naftës në vend, pasi në bursë një fuçi po tregtohet me çmimin e para luftës.

“Që në 9 mars të këtij viti, 7 muaj më parë kemi dërguar një projektligj në Kuvend në emër të Partisë së Lirisë. Por në funksion të këtij organizimi mafioz as nuk është marrë në diskutim. E dimë shumë mirë se mund ta marrin dhe rrëzojnë se kanë dhe votat por kaq i fortë është urdhri i mafias sa as nuk e kanë diskutuar. Ndërhyrje te taksat ka bërë edhe Mali i Zi dhe Maqedonia, SHBA dhe BE. Mekanizimi ka dy rrugë, shkrirjen e menjëhershme të Bordit mafioz të mafias dhe ndërhyrjen te taksat”, tha Vasili.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING