Connect with us

Aktualitet

Rektori I UT, Artan Hoxha per nisjen e vitit akademik. Mësim i alternuar, leksione dhe mësim online.

Published

on

Rektori i Universitetit të Tiranës, Artan Hoxha në një konferencë për shtyp deklaroi se, pas mbledhjes së senatit të mbajtur dje, është diskutuar alternimi i mësimit online për leksionet dhe prania fizike e studenteve në universitet në seminare apo praktika mësimore.

Rektori Artan Hoxha shpjegoi ndër të tjera se është ngritur një grup pun e i cili ka identifikuar kapacitetet e çdo Universiteti për të kryer mësim të alternuar online me praninë në auditore gjatë një dite. Rektori I UT u shpreh se në javët e para, studentët e vitit të parë do të jenë të pranishëm fizikisht në Universitet. Më poshtëjapum një pjesë të fjalë të mbajtyr nga Rektori ne sallën e Senatit.
“Universiteti i Tiranës dje ka pasur mbledhjen e senatit ku ka miratuar disa akte dhe ajo që vjen nga diskutimet e senatit të Universitetit është që: e para të identifikohet sesa hapësira dhe sa vende, pra sa studentë dhe personel kanë kapacitete secila njësi, për të ofruar brenda ditës shërbimin e mësimdhënies, që mund të jetë leksion, laboratorë, seminar. Pra, kemi ngritur grupet e punës dhe kemi marrë përgjigje. E dimë se kush është kapaciteti i fakultetit të Drejtësisë për një ditë, kush është kapaciteti i fakultetit të Ekonomisë për një ditë. Pra, sa studentë dhe sa personel mund të jenë në të njëjtën kohë brenda hapësirës që lejon protokolli shëndetësor. Kjo është e para. E dyta është orari i mësimit, sesi do të organizohet dhe kjo është autonomi dhe vendimmarrje e njësive të cilat kanë disa alternativa. Unë e pashë në media por nuk është se është e vendosur që t’iu ofrojmë javët e para shërbim drejtpërsëdrejti vitit të parë, pra për ata që vijnë nga viti i parë në universitet dhe që duhet ta njohin universitetin. Dhe për këta duke ditur sesa është kapaciteti mund të zhvillohen të gjitha proceset ose një pjesë e këtyre proceseve në auditor. Por kjo është alternative sipas mundësive që kanë. Nuk mund të thuash që është njësoj kudo”, tha midis të tjerash Rektori Hoxha.

 

 

Aktualitet

EDICIONI I LAJMEVE DATA 19.08.2022

Published

on

By

Continue Reading

Aktualitet

‘Pasaporta e artë’, BE kundërshton ashpër: Rrezik…

Published

on

By

Qeveria shqiptare kërkon të tërheq të pasurit e huaj duke u dhënë shtetësi shqiptare por projekti kundërshtohet prerazi nga Delegacioni i BE-së në Tiranë dhe këtë ia ka bërë të ditur. Delegacioni e paralajmëron qeverinë shqiptare se projekti i saj bie ndesh me ligjet e BE-së, ndërkohë që vendi pas hapjes së negociatave duhet të punojë për përafrimin e legjislacionit me atë të Unionit. Ky projekt është një rrezik për Shqipërinë dhe për Unionin, thekson delegacioni.

“Komisioni ka ndërmarrë masa të forta kundër skemave të shtetësisë për investitorët brenda dhe jashtë BE-së. Komisioni i konsideron këto skema në kundërshtim me ligjet e BE-së, pasi ato shkelin parimin e bashkëpunimit të sinqertë dhe konceptin e shtetësisë së BE-së”.

Ndërkohë, rreziqet që përmend delegacioni kanë të bëjnë me faktin që përmes një skeme të tillë, mund të sjellë në Shqipëri njerëz të krimit të organizuar, pastrimit të parave, evazionit fiskal dhe korrupsionin nëpërmjet “aplikantëve të mundshëm nga vendet e treta”.

Gjithashtu delegacioni nënvizon se aplikimi i këtyre skemave nga vendet e treta me qasje pa viza në Bashkimin Evropian e shqetësojnë Unionin. Kjo pasi:

“Mund të përdoren për të anashkaluar procedurën e rregullt të vizave për qëndrim të shkurtër të BE-së dhe vlerësimin e thelluar të rreziqeve individuale migratore dhe të sigurisë që kjo sjell”.

Vendimin qeveria  e ka marrë ndërkohë që Komisioni Europian u ka rekomanduar shteteve anëtare të BE-së që të ndërpresin menjëherë skemat e shtetësisë për investitorët, duke e lidhur këtë në kontekstin e agresionit rus ndaj Ukrainës.

Në këtë reagim që Delegacioni i BEsë në Tiranës e ka dhënë për Birn, saktëson se Komisioni Evropian do të vazhdojë të ndjekë çdo zhvillim që lidhet me futjen e mundshme të një skeme të shtetësisë për investitorët në Shqipëri.

Continue Reading

Aktualitet

PORNOGRAFIA ARTISTIKE SHQIPTARE NE ‘REALITY SHOW’, NGA FABIAN ZHILLA, EDITORIAL NTV.AL

Published

on

By

 

Continue Reading

Aktualitet

Flori në Shqipëri, ja zonat ku po kërkohet…

Published

on

By

Në Librazhd dhe në Mirditë do të nisin kërkimet për flori.

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka nxjerrë njoftimin për subjektet e interesuara për kërkimet e mineraleve.

Sipas njoftimit afati për ofertat e subjekteve është deri mbaron më 6 shtator.

Gjithashtu do të zhvillohen kërkime edhe në dy zona të tjera minerare, në Mirditë edhe Skrapar, për bakër dhe mineral ranor pllakor përkatësisht.

Njoftimi i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë

1. Zona minerare Nr. 3/1, Objekti “Babje”, Librazhd, Qarku Elbasan, lloji i mineralit ar, veprimtaria kërkim – zbulim.
2. Zona minerare Nr. 4/1, Objekti “Kaçinar”, Mirditë, Qarku Lezhë, lloji i mineralit ar, veprimtaria kërkim – zbulim.
3.
4. Zona minerare Nr. 145/1, Objekti “Perlat – Shebe”, Mirditë, Qarku Lezhë, lloji i mineralit bakër, veprimtaria kërkim – zbulim.
5. Zona minerare Nr. 56/3, Objekti “Polenë”, Skrapar, Qarku Berat, lloji i mineralit ranor pllakor, veprimtaria shfrytëzim.

“Kërkohet që të realizohet aplikimi për leje minerare për zonat minerare konkurruese Nr. 3/1, Nr. 4/1, Nr. 145/1, Nr. 56/3, të miratuara në planin vjetor të vitit 2021, me të dhënat dhe formën e formularit të ofertës të paraqitura në aneksin 1 të kësaj Ftesë për Ofertë.

Ofertuesit të paraqesin vetëm një Ofertë për një zonë konkurruese, ku të angazhohen se pranojnë kushtet e përcaktuara në ftesën për procedurë konkurruese dhe detyrimet që rrjedhin nga fitimi i procedurës konkurruese. Shpenzimet e kryera për të marrë pjesë në procedurën konkurruese nuk rimbursohen nga Autoriteti Kontraktues.

Asnjë ofertues nuk do të përjashtohet nga pjesëmarrja në procedurën e konkurrimit në bazë të shtetësisë. Afati i fundit për dorëzimin e ofertave për zonat: Nr. 3/1, Nr. 4/1, Nr. 145/1, Nr. 56/3; është dt. 06.09.2022, ora 10:00 . Ofertat e dorëzuara pas këtij afati do të refuzohen” thuhet në shpalljen e MIE.

Continue Reading

Aktualitet

KEMBIMI VALUTOR, DATA 19.08.2022, NTV.AL

Published

on

By

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING