Connect with us

Aktualitet

12 profesorë të njohur të shkencave mjekësore në mbarë botën kanë dhënë mendimin e tyre lidhur me pandeminë e koronavirusit

Published

on

12 profesorë të njohur të shkencave mjekësore në mbarë botën kanë dhënë mendimin e tyre lidhur me pandeminë e koronavirusit të ri që ka goditur mbarë botën.

Ata vijnë nga fusha të ndryshme të shkencave mjekësore dhe japin argumentet respektive për situatën aktuale.

 1. Prof.Dr. Sucharit Bhakdi është ekspert i mikrobiologjisë. Ai ka qenë profesor në Universitetin ‘Johannes Gutenberg’ në Mainz dhe drejtues i Institutit për Mikrobiologji Mjekësore dhe Higjienë dhe një nga shkencëtarët më të cituar në historinë gjermane.

Çfarë thotë ai:

‘Kemi frikë se 1 milion infeksione me koronavirusin e ri do të çojnë në 30 vdekje në ditë gjatë 100 ditëve të ardhshme. Por ne nuk e kuptojmë se 20, 30, 40 ose 100 pacientë pozitivë për koronaviruset normalë tashmë vdesin çdo ditë. Masat anti-COVID-19 të qeverisë janë groteske, absurde dhe shumë të rrezikshme. Jetëgjatësia e miliona njerëzve po shkurtohet. Ndikimi i tmerrshëm në ekonominë botërore kërcënon ekzistencën e njerëzve të panumërt. Pasojat në kujdesin mjekësor janë të thella. Tashmë shërbimet për pacientët në nevojë janë zvogëluar, operacionet janë anuluar, praktikat boshe, personeli spitalor po zvogëlohet. E gjithë kjo do të ndikojë thellësisht në tërë shoqërinë tonë. Të gjitha këto masa po çojnë drejt vetëshkatërrimit dhe vetëvrasjeve kolektive të bazuara në asgjë tjetër veç një hijeje.’

 1. Dr. Wolfgang Wodarg është një mjek gjerman i specializuar në pulmonologji, politikan dhe ish-kryetar i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës. Në vitin 2009 ai bëri thirrje për një hetim mbi konfliktet e interesit që kishin lidhje me reagimin e BE-së ndaj pandemisë së Gripit të Derrit.

Çfarë thotë ai:

‘Politikanët janë duke u gjykuar nga shkencëtarët…shkencëtarët që duan të jenë të rëndësishëm për të marrë para për institucionet e tyre. Shkencëtarët që thjesht ndjekin rrjedhën kryesore dhe dëshirojnë pjesën e tyre. Dhe ajo që mungon tani është një mënyrë racionale për të parë gjërat.

Ne duhet të bëjmë pyetje si: Si e kuptove se ky virus ishte i rrezikshëm?, Si ishte më parë?, ‘A nuk kishim të njëjtën gjë vitin e kaluar?, A është edhe diçka e re?. Kjo mungon.’

 1. Joel Kettner, profesor i Shkencave të Shëndetit në Komunitet dhe Kirurgjisë në Universitetin Manitoba, Kanada, ish-zyrtar Kryesor i Shëndetit Publik për provincën Manitoba dhe Drejtor Mjekësor i Qendrës Ndërkombëtare për Sëmundjet Infektive.

Çfarë thotë ai:

‘Unë kurrë nuk kam parë diçka të tillë, asgjëkund tjetër të afërt si kjo. Nuk po flas për pandeminë, sepse kam parë 30 prej tyre, një për çdo vit. Quhet grip. Dhe shumë sëmundje të tjera të rrugëve të frymëmarrjes, ne nuk dimë gjithmonë se cilat janë ato. Por kurrë nuk e kam parë këtë reagim dhe jam duke u përpjekur të kuptoj pse. Unë shqetësohem për mesazhin për publikun, për frikën e kontaktit me njerëzit, të qenurit në të njëjtën hapësirë me njerëzit, të shtrëngojmë duart, të kemi takime me njerëzit. Unë shqetësohem për shumë, shumë pasoja që lidhen me këtë. Në Hubei, në vendin e origjinës, numri aktual i rasteve të raportuara është 1 për 1000 persona dhe shkalla reale e vdekjeve të raportuara është 1 në 20,000. Kështu që mbase kjo do të ndihmonte për t’i parë gjërat në perspektivë.’

 1. Dr. John Ioannidis, Profesor i Mjekësisë, i Kërkimit Shëndetësor dhe i Politikave dhe i Shkencave të të Dhënave Biomjekësore, në Shkollën e Mjekësisë në Universitetin Stanford dhe një Profesor i Statistikave në Stanford University School of Humanities and Science. Ai është drejtor i Qendrës së Hulumtimit të Parandalimit Stanford dhe bashkëdrejtor i Qendrës së Inovacionit Meta-Research në Stanford (METRICS).

Ai është gjithashtu kryeredaktori i Gazetës Evropiane të Hetimeve Klinike. Ai ishte kryetar në Departamentin e Higjienës dhe Epidemiologjisë, Universiteti i Janinës Shkolla e Mjekësisë si dhe profesor ndihmës në Shkollën e Mjekësisë Universitare Tufts.

Si mjek, shkencëtar dhe autor ai ka dhënë kontribute në mjekësinë e bazuar në prova, epidemiologjinë, shkencën e të dhënave dhe kërkimet klinike. Përveç kësaj, ai pionier fushën e meta-kërkimit. Ai ka treguar se shumë nga hulumtimet e publikuara nuk plotësojnë standarde të mira shkencore të provave.

Çfarë thotë ai:

‘Pacientët që janë testuar për SARS-CoV-2 janë në mënyrë disproporcionale ata me simptoma të rënda dhe pritshmëri të këqija. Meqenëse shumica e sistemeve shëndetësore kanë kapacitet të kufizuar të testimit, paragjykimi i përzgjedhjes madje mund të përkeqësohet në të ardhmen e afërt.

Një situatë kur u testua një popullatë e tërë, e mbyllur ishte anija e lundrimit Diamond Princess dhe pasagjerët e saj në karantinë. Shkalla e vdekshmërisë së rasteve ka qenë 1.0%, por kjo ishte një popullsi kryesisht e moshuar, në të cilën shkalla e vdekjes nga Covid-19 është shumë më e lartë.

A mund të jetë shkalla e fatalitetit të rastit Covid-19 kaq e ulët? Jo, thonë disa, duke treguar shkallën e lartë tek të moshuarit. Sidoqoftë, edhe disa të ashtuquajtur koronaviruse të tipit të butë ose që janë njohur me dekada mund të kenë shkallë fataliteti deri në 8% kur ata infektojnë njerëz të moshuar në azil pleqsh.

Nëse nuk do të kishim ditur për një virus të ri atje, dhe nuk do të kishim kontrolluar individë me teste PCR, numri i vdekjeve totale për shkak të ‘sëmundjes së ngjashme me gripin’ nuk do të duket e pazakontë këtë vit. Më së shumti, ne mund të kemi vërejtur rastësisht se gripi këtë sezon duket të jetë pak më i keq se mesatarja.’

 1. Dr Yoram Lass është një mjek, politikan dhe ish-Drejtor i Përgjithshëm i Ministrisë së Shëndetësisë në Izrael. Ai gjithashtu punoi si Dekan i Asociuar i Shkollës Mjekësore të Universitetit Tel Aviv dhe gjatë viteve 1980 prezantoi punimin me bazë shkencore Tatzpit.
  Çfarë thotë ai:

‘Italia është e njohur për sëmundshmërinë e saj të madhe në problemet e frymëmarrjes, më shumë se tre herë se çdo vend tjetër evropian. Në SHBA rreth 40,000 njerëz vdesin në një sezon të rregullt të gripit dhe deri më tani kanë vdekur persona të moshuar nga koronavirusi, një pjesë e tyre në një azil pleqsh në Kirkland, Uashington.

Në çdo vend, më shumë njerëz vdesin nga gripi i rregullt në krahasim me ata që vdesin nga koronavirusi.

Ka një shembull shumë të mirë që të gjithë e harrojmë: Gripi i Derrave në 2009. Ky ishte një virus që arriti në botë nga Meksika dhe deri më sot nuk ka asnjë vaksinim kundër tij. Por çfarë? Në atë kohë nuk kishte asnjë Facebook ose mbase kishte por ishte akoma në fillimin e tij. Koronavirusi, në të kundërt, është një virus me marrëdhëniet me publikun. Kushdo që mendon se qeveritë i japin fund viruseve është i gabuar.’

 1. Dr. Pietro Vernazza është një mjek zviceran i specializuar për Sëmundjet infektive në Spitalin Kantonal St. Gallen dhe Profesor i Politikës Shëndetësore.

Çfarë thotë ai:
‘Ne kemi figura të besueshme nga Italia dhe një vepër të epidemiologëve, e cila është botuar në revistën e njohur shkencore ‘Science’ që shqyrtoi përhapjen në Kinë. Kjo e bën të qartë se rreth 85 përqind e të gjitha infeksioneve kanë ndodhur pa asnjë person që ta ketë ndjerë atë. 90 përqind e pacientëve të vdekur janë vërtetësisht mbi 70 vjeç, 50 përqind mbi 80 vjeç.

Në Itali, një në dhjetë njerëz të diagnostikuar vdesin, sipas gjetjeve të botimit të revistës, që është statistikisht një në çdo 1.000 njerëz të infektuar. Çdo rast individual është tragjik, por shpesh i ngjashëm me sezonin e gripit – prek njerëzit që janë në fund të jetës së tyre.

Nëse mbyllim shkollat, ne do t’i parandalojmë fëmijët të mos bëhen imunë shpejt. Ne duhet të integrojmë më mirë faktet shkencore në vendimet politike.’

 1. Frank Ulrich Montgomery është radiolog gjerman, ish-President i Shoqatës Mjekësore Gjermane dhe Zëvendës Kryetar i Shoqatës Botërore të Mjekësisë.
  Çfarë thotë ai:

‘Unë nuk jam një tifoz i bllokimit. Kushdo që imponon diçka të tillë duhet të thotë gjithashtu kur dhe si ta zgjedh përsëri. Meqenëse duhet të supozojmë se virusi do të jetë me ne për një kohë të gjatë, pyes veten se kur do të kthehemi në normalitet? Ju nuk mund t’i mbani shkollat dhe qendrat e kujdesit ditor të mbyllura deri në fund të vitit. Sepse do të duhet të paktën kaq gjatë derisa të kemi një vaksinë. Italia ka imponuar një bllokim dhe ka efektin e kundërt. Ata shpejt arritën kufijtë e tyre të kapacitetit të spitaleve, por nuk ngadalësuan virusin të përhapej pavarësisht bllokimit.’

 1. Prof. Hendrik Streeck është studiues, epidemiolog dhe klinicist gjerman i HIV-it. Ai është profesor i virologjisë, dhe drejtor i Institutit të Virologjisë dhe Kërkimit HIV, në Universitetin e Bonit.

Çfarë thotë ai:

‘Patogjeni i ri nuk është aq i rrezikshëm, është edhe më pak i rrezikshëm se Sars-1. E veçanta është që Sars-CoV-2 replikohet në zonën e sipërme të fytit dhe për këtë arsye është shumë më infektiv sepse virusi hidhet nga fyti në fyt, si të thuash. Por kjo është gjithashtu një avantazh: Sepse Sars-1 përsëritet në mushkëri të thella, nuk është aq infektiv, por patjetër që futet në mushkëri, gjë që e bën atë më të rrezikshëm. Duhet të keni parasysh gjithashtu se vdekjet e Sars-CoV-2 në Gjermani ishin ekskluzivisht njerëz të moshuar. Në Heinsberg, për shembull, një njeri 78-vjeçar me sëmundje të mëparshme vdiq nga dështimi i zemrës, dhe kjo pa prekjen e mushkërive nga Sars-2. Meqenëse ishte infektuar, ai natyrisht paraqitet në statistikat Covid 19. Por pyetja është nëse ai nuk do të vdiste sidoqoftë, edhe pa Sars-2.’

 1. Dr Yanis Roussel – Një ekip studiuesish nga Instituti Spitalor Universitar Infektiv, Marsejë, duke kryer një studim të rishikuar mbi vdekshmërinë e koronavirusit për qeverinë e Francës:
  Çfarë thonë ata:

‘Problemi i SARS-CoV-2 është mbivlerësuar mbase, pasi 2.6 milionë njerëz vdesin nga infeksione të frymëmarrjes çdo vit në krahasim me më pak se 4000 vdekje për SARS-CoV-2 në kohën e shkrimit.

Ky studim krahasoi shkallën e vdekshmërisë së SARS-CoV-2 në vendet e OECD (1.3%) me shkallën e vdekshmërisë së koronavirusëve të zakonshëm të identifikuar në pacientët AP-HM (0.8%) nga 1 janari 2013 deri në 2 mars 2020. Testi Chi-katror ishte kryer, dhe vlera P ishte 0.11 (jo domethënëse).

Duhet të theksohet se studimet sistematike të koronavirusëve të tjerë (por jo ende për SARS-CoV-2) kanë zbuluar që përqindja e bartësve asimptomatikë është e barabartë me ose edhe më e lartë se përqindja e pacientëve simptomatikë. Të njëjtat të dhëna për SARS-CoV-2 së shpejti mund të jenë të disponueshme, gjë që do të zvogëlojë më tej rrezikun relativ që lidhet me këtë patologji specifike.’
10. Dr. David Katz është një mjek amerikan dhe drejtori themelues i Qendrës së Kërkimit Parandalues të Universitetit Yale, SHBA.

Çfarë thotë ai:

‘Jam thellësisht i shqetësuar që pasojat shëndetësore sociale, ekonomike dhe publike të kësaj shkrirjeje të jetës normale – shkollat dhe bizneset e mbyllura, tubimet e ndaluara – do të jenë afatgjata dhe katastrofike, ndoshta më të rënda se sa numri i drejtpërdrejtë i vetë virusit. Tregu i aksioneve do të rikthehet sërish, por shumë biznese nuk do ta bëjnë kurrë. Papunësia, varfëria dhe dëshpërimi që ka të ngjarë të rezultojnë do të jenë skorje të shëndetit publik të rendit të parë.’

 1. Michael T. Osterholm është profesor i regjentëve dhe drejtor i Qendrës për Hulumtim dhe Politikë të Sëmundjeve Infektive në Universitetin e Minesotas, SHBA.

Çfarë thotë ai:

‘Konsideroni efektin e mbylljes së zyrave, shkollave, sistemeve të transportit, restoranteve, hoteleve, dyqaneve, teatrove, sallave të koncerteve, ngjarjeve sportive dhe ambienteve të tjera në një kohë të pacaktuar dhe duke lënë të gjithë punëtorët e tyre të papunë. Rezultati i mundshëm do të ishte jo vetëm një depresion, por një ndarje e plotë ekonomike, me punë të panumërta të humbura përgjithmonë, shumë kohë përpara se një vaksinë të jetë e gatshme ose imuniteti natyror të reagojë. Alternativa më e mirë ka të ngjarë që të lejojë që personat në rrezik të ulët për sëmundje serioze të vazhdojnë të punojnë, të mbajnë biznesin dhe prodhimtarinë, të funksionojnë dhe të drejtojnë shoqërinë, ndërsa në të njëjtën kohë këshillojnë individët me rrezik më të lartë që të mbrohen nga distanca fizike dhe duke rritur aftësinë tonë të kujdesit shëndetësor sa më agresivisht të jetë e mundur. Me këtë plan beteje, ne mund të ndërtonim gradualisht imunitetin pa shkatërruar strukturën financiare mbi të cilën bazohet jeta jonë.’

 1. Dr.Peter Goetzsche është Profesor i Dizajnit dhe Analizës së Kërkimeve Klinike në Universitetin e Kopenhagenit dhe themelues i Bashkëpunimit Mjekësor Cochrane. Ai ka shkruar disa libra mbi korrupsionin në fushën e mjekësisë dhe fuqinë e kompanive të mëdha farmaceutike.

Çfarë thotë ai:

‘Problemi ynë kryesor është se askush nuk do të futet në telashe për masat që janë shumë drakoniane. Ata do të shqetësohen vetëm nëse bëjnë shumë pak. Pra, politikanët tanë dhe ata që punojnë me shëndetin publik bëjnë shumë më tepër sesa duhet të bëjnë.

Asnjë masë e tillë drakoniane nuk u zbatua gjatë pandemisë së gripit 2009 dhe ato padyshim që nuk mund të zbatohen çdo dimër, i cili është gjatë gjithë vitit, pasi gjithmonë është diku dimër. Ne nuk mund ta mbyllim tërë botën përgjithmonë. Nëse rezulton se epidemia zhduket pas shumë kohësh, do të ketë një radhë të njerëzve që duan të marrin kredi për këtë. Dhe mund të jemi të mallkuar se masat drakoniane do të zbatohen përsëri herën tjetër. Por kujtoni përherë rrëfenjën për tigrat ‘Pse e fryn bririn?’. ‘Për t’i mbajtur larg tigrat’. ‘Por këtu nuk ka tigra.’ ‘Aty do shihni!

******

Marrë nga globalresearch.ca; Përktheu Hashtag.al

Aktualitet

Emrat/ Identifikohen dy viktimat e atentatit në Vlorë

Published

on

By

Halim Xhezo dhe Shpati Lena janë dy personat e mbetur të vrarë mëngjesin e sotëm në një atentat në mbikalim të Panajasë në Vlorë.

Vëllai i viktimës shtetasi Eduart Xhezo dy vjet me pare ka vrare shtetasin Arben Beqiri.

Ngjarja e rëndë ndodhi sot rreth orës 09:50, në dalje të fshatit Panaja, në aksin rrugor Fier-Vlorë, ku dy persona mbetën të vrarë në rrethana të paqarta. Mjeti me të cilin ata po lëviznin i tipit ‘Benz Class’ është qëlluar në ecje nga mbrapa, dhe për pasojë ka dalë nga rruga dhe ka përfunduar në një kanal.

Dyshohet se brenda mjetit ndodhen tre persona që kanë humbur jetë.

Më herët është raportuar për dy të vrarë dhe një të plagosur, ndërsa sikundër edhe policia e konfirmoi, viktimat ndodhen ende në mjet.

Sipas informacioneve paraprake, dyshohet se pista kryesore që po hetohet, është prishja për pazare droge mes dy grupeve.

Aatentati është bërë nga tre persona, të cilët kanë ndpajekur dhe vëzhguar makinën që po udhëtonin viktimat, më pas i janë afruar paralel dhe kanë qëlluar me breshëri plumbash.

Dyshohet se autorët kanë qenë një në rolin e shoferit te automjetit dhe dy në rolin e qitësit.

Policia bëri me dije se gjatë krehjes së zonës, në fshatin Çerven, në aksin rrugor Levan-Tepelenë, nga shërbimet e Policisë është konstatuar duke u djegur një automjet i braktisur tip “BMW”, pa targa, i cili paraprakisht dyshohet se mund të jetë i autorëve të ngjarjes. Nga kqyrja paraprake e automjetit dallohen në brendësi të tij, 3 armë zjarri automatike.

Sipas policisë, autorët kanë qëlluar me 3 armë zjarri automatike. Ndërkohë, një automjet i braktisur tip “BMW”, pa targa u gjet duke u djegur në fshatin Çerven, në aksin rrugor Levan-Tepelenë dhe dyshohet se u përket autorëve.

Njoftimi i policisë:

Vlorë/Informacion paraprak

Sot, rreth orës 09:50, në dalje të fshatit Panaja, në aksin rrugor Fier-Vlorë, në rrethana ende të pa qarta, dyshohet se janë vrarë me armë zjarri, dy shtetas ende të paidentifikuar, të cilët ndodhen brenda një automjeti tip “Benz”.

Gjatë krehjes së zonës, në fshatin Çerven, në aksin rrugor Levan-Tepelenë, nga shërbimet e Policisë është konstatuar duke u djegur një automjet i braktisur tip “BMW”, pa targa, i cili paraprakisht dyshohet se mund të jetë i autorit/ve të ngjarjes. Nga kqyrja paraprake e automjetit dallohen në brendësi të tij, 3 armë zjarri automatike.

Grupi hetimor nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Vlorë ndodhet në vendin e ngjarjes, ku vijon puna për zbardhjen dhe dokumentin e plotë të rrethanave të ngjarjes, identfikimin dhe kapjen e autorit/ve, si dhe identifikimin e dy shtetasve të gjendur pa shenja jete.

Shërbimet e Policisë së DVP Vlorë, Delta Forcës e FNSH-së, në bashkëpunim me DVP Fier kanë ngritur pika kontrolli dhe po krehin zonën për të bërë të mundur kapjen e autrorëve.

Continue Reading

Aktualitet

Mjekët ndihen të vlerësuar nga pacientët, nga politika jo

Published

on

By

Pa Filtra, Mjeku Nini Dede: Mjekët ndihen të vlerësuar nga njerëzit, pacientët, nga politika aspak!

I ftuar i gazetarit Artur Nura në emisionin Pa Filtra në Ntv Televizion mjeku i njohur Nini Dede tha se nuk është e lehtë të punosh kur të tjerët pushojnë, por ja që profesioni i mjekut të cilin e kam zgjedhur me pasion e dashuri e do që të punohet për ti ofruar kura e shërim pacientëve të cilët në sezone festash e pushimesh janë më të shumtë.

Doktor Dede tha se sapo është diplomuar ka filluar punën si mjek dhe e bën atë me pasion dhe i motivuar maksimalisht në shërbim të njerëzve.

I pyetur nga gazetari Nura nëse ai dhe kolegët e tij ndihen të vlerësuar nga njerëzit, shoqëria, doktor Dede tha shoqëria përgjithësisht i vlerëson dhe respekton mjekët të cilët kryejnë një punë jo të lehtë në shërbim të tyre.

Personalisht – tha Doktor Dede – jam ndjerë i vlerësuar nga njerëzit me të cilët kam patur të bëj dhe i kam shërbyer me devotshmëri.

Pyetjes së gazetarit Nura nëse mjekët janë të vlerësuar sa duhet dhe si duhet nga politika dhe administrata, doktor Dede tha se nga politika jemi të keqkuptuar dhe të pavlerësuar sa duhet! Jo rastësisht – tha doktor Dede – mjekët në shumicë po zgjedhin të lënë shtëpitë e tyre në atdhe dhe të shkojnë e punojnë gjetkë!

Sipas doktorit Dede nevojiten politika proteksioniste dhe motivuese ndaj mjekëve që ata të mos braktisin vëndin e tyre dhe të punojnë këtu të mirë vlerësuar.

Doktor Dede tha se ishte gjuthashtu një qytetar i përgjegjshëm dhe i angazhuar me Partinë e Ballit Demokrat ngase kishte adhuruar themeluesin e kësaj partie historike, intelektualin Mithat Frashëri.

Nini Dede tha se filozofia politike e Mithat Frashërit e frymëzonte edha tani atë dhe shumë anëtarë dhe mbështetës të rrugës së tij politike me partinë aktuale.

Continue Reading

Aktualitet

Ofrojmë shërbime cilësore dhe duam që ligji të njihet

Published

on

By

Në emisionin Pa Filtra në Ntv Televizion, i ftuar i gazetarit Artur Nura ishte Drejtori i Drejtorisë së Përgjithshme të Transportit Rrugor, Z. Blendi Gonxhja, i cili nga zyra e tij foli mbi Lejen e re të Qarkullimit dhe përfitimet e qytetarëve ndaj këtij realizimi.

Gonxhe tha që kjo Leje e re e Qarkullimit tashmë është 40% më lirë për 160,000 qytetarë të Shqipërisë!

Z. Gonxhe foli gjithashtu për Qendrat e Kontrollit Teknik, transparencën me qytetarët dhe sa i rëndësishëm është transformimi i Drejtorive Rajonale, në mënyrë që qytetarët dhe punonjësit të ndihen më të vlerësuar e më të respektuar!

Pyetjes së gazetarit Nura për lajmin që kishte publikuar JOQ mbi xhamat e zinj të makinave, Gonxhe tha se artikulli në fjalë ishte i keqkuptuar sepse gazetarit që e ka shkruar i bën çudi pse duhet zbatuar ligji për certifikimin e xhamave të errët të automjeteve.

Z. Gonxhe përmendi sigurisht dhe arsyet përse është miratuar certifikimi i xhamave të errësuar, zhvillim ligjor i arsyeshëm i cili ka nevojë akoma – siç tha drejtori Gonxhe – për tu kuptuar duke filluar nga gazetarët fillimisht, pastaj qytetarët.

Drejtori tha se institucioni i tij dhe i gjithë personeli e kanë të pamundur të bëjnë pushime gjatë muajit gusht dhe dhjetor për shkak të punës së rritur në këta muaj të cilët sjellin shumë vizitorë, emigrantë e turistë, në Shqipëri.

Në shtator tha – Drejtori i Përgjithshëm i Drejtorisë së Përgjithshme të Transportit Rrugor, Z. Blendi Gonxhja, – në bashkëpunim me Policinë e Shtetit do fillojë një aksion i madh kundrejt atyre që përdorin automjetet e tyre dhe nuk kanë kryer pagesat e taksës së qarkullimit dhe sigurimit të automjeteve të tyre!

Nga kjo taksë – tha Gonxhe – institucioni ynë përfiton vetëm 5% të kësaj pagese dhe të tjerat shkojnë në favor të institucioneve të tjera në respekt të ligjit përkatës, por më duhet ta them qartë – shtoi Gonxhe- nuk do tolerohet më askush dhe nëse nuk bëjnë pagesat do u bllokohen automjetet deri në realizimin e detyrimit ligjor.

Continue Reading

Aktualitet

I riu qëllon me thikë në zemër 41-vjeçarin në Sarandë

Published

on

By

Një sherr për vendparkimin e makinës ka lënë mbremjen e se merkures pas një viktimë në qytetin e Sarandës. Klodian Bakia, 41 vjeç, kishte parkuar përpara një hoteli në Sarandë dhe kamerieri i ka kërkuar që të heqë makinën nga aty. Parkimi i makinës është bërë shkak për fillimin e një konflikti mes 41-vjeçarit dhe kamerierit të hotelit, Xhanelo Tarja, 24 vjeç.

Në debat e sipër, 24-vjeçari është futur brenda në hotel, ka marrë thikën dhe ka qëlluar në zemër 41-vjeçarin. Bakia nuk u mbijetoi dot plagëve të marra dhe ndërroi jetë në spitalin rajonal të Sarandës.

Ndërkohë, 24-vjeçari pasi ka goditur me thikë në zemër dhe është larguar nga vendi i ngjarjes. Policia u vu në kërkim të autorit menjëherë pas ngjarjes duke bërë të mundur arrestimin e autorit në mbrëmje. Autori u gjet i fshehur në një garazh mes dy pallateve larg vendit të ngjarjes.

Grupi hetimor ka sekuestruar kamerat e sigurisë në zonë për të bërë të mundur zbardhjen e plotë të dinamikës së ngjarjes.

 

Continue Reading

Aktualitet

Këto shenja në fushën e karrierës do gëzojnë sukses

Published

on

By

Dashi

Sot, miku i Dashit, treshja Venus-Jupiter me siguri do t’ju sjellë momente të mira, argëtim, argëtim, kënaqësi në maksimum, kreativitet dhe shkëlqim të parezistueshëm. Nëse jeni të fejuar, ju rinovoni ndjeshëm marrëdhënien tuaj dhe kaloni shumë mirë në mënyra të ndryshme së bashku me gjysmën tjetër. Nëse jeni beqarë, jeni të papërmbajtshëm dhe plot flirte. Një dashuri e re e madhe është afër qoshes dhe ju e zgjidhni atë mes pushtimeve dhe fansave të pafund. Do të keni favore në lojërat e fatit, përderisa shmangni ekzagjerimet dhe rrezikun. Në fushën e karrierës gëzoni lëvdata dhe sukses.

Demi

Sot, Demi i dashur, me treshen Venus-Jupiter, ju zbatoni me sukses dëshirat, synimet dhe objektivat që lidhen me shtëpinë dhe familjen. Përpiquni tani që keni favor, të qetësoni marrëdhëniet familjare. Fati ju ndihmon të zgjidhni problemet që i keni pasur prej kohësh dhe që ju stresojnë apo ju krijojnë pasiguri. Nëse jeni të fejuar, sot është dita e duhur, për një vendim për të jetuar së bashku, por edhe për të zgjidhur mosmarrëveshjet e vjetra. Nëse jeni beqarë, ju pëlqejnë mesazhet dhe flirtet e buta, por edhe një shans për t’u takuar sërish me një dashuri të së shkuarës. Profesionalisht jeni efikas, i palodhur dhe plotësisht kompetent, një fakt ky i njohur. Mund të ndiheni pak të stresuar për shkak të detyrimeve financiare familjare, por shumë shpejt do të kapërcehen.

Binjakët

Sot miku im Didyme me tribunë Venus-Jupiter favorizohen absolutisht kontaktet, komunikimet, fillimet e reja, lëvizjet, por edhe marrëdhëniet me vëllezërit e motrat dhe fqinjët. Do të keni shumë mundësi për njohje të reja interesante dhe të dobishme. Gjithashtu, çdo lëvizje që bëni sot kurorëzohet me sukses dhe ju kënaqeni. Nëse jeni të fejuar, biseda dhe fjalët e buta do ju afrojnë me partnerin. Nëse jeni beqarë, shijoni gëzimin e flirtit dhe ashtu, ju vjen mundësia për një lidhje të re, e cila do t’ju magjepsë dhe ndoshta do t’ju çojë në një lidhje të bukur. Nga ana profesionale, zhvillimet do të jenë vetëm pozitive për ju, për shkak të mjeteve tuaja të admirueshme shprehëse. Në planin financiar, dita është ideale për marrëveshje dhe nënshkrime.

Gaforrja

Sot miku Gaforre, me treshen Venus-Jupiter, do te shquhesh per rritjen e vetebesimit dhe sharmin tend te pjekur. Çështjet dhe marrëdhëniet e rëndësishme për ju në jetën tuaj janë stabilizuar. Nëse jeni beqarë, nuk tërhiqeni më dhe nuk emocionoheni shumë lehtë dhe shpejt me një njohje të re, pasi fillimisht ai duhet t’ju vërtetojë me veprime se është vërtet i interesuar për ju. Nëse jeni të fejuar, frenoni tendencën tuaj për xhelozi dhe posesivitet dhe kanalizoni energjinë tuaj në seks. Profesionalisht do të jeni të sigurt dhe kjo është karakteristika që do t’ju ndihmojë të keni sukses. Do të keni favore në financat tuaja, në çdo lëvizje apo veprim sot

Luani

Do të keni shumë mundësi për njohje të reja interesante dhe të dobishme. Gjithashtu, çdo lëvizje që bëni sot kurorëzohet me sukses dhe ju kënaqeni. Nëse jeni të fejuar, biseda dhe fjalët e buta do ju afrojnë me partnerin. Nëse jeni beqarë, shijoni gëzimin e flirtit dhe ashtu, ju vjen mundësia për një lidhje të re, e cila do t’ju magjepsë dhe ndoshta do t’ju çojë në një lidhje të bukur.Nga ana profesionale, zhvillimet do të jenë vetëm pozitive për ju. Në planin financiar, dita është ideale për marrëveshje dhe nënshkrime.

Gaforrja

Çështjet dhe marrëdhëniet e rëndësishme për ju në jetën tuaj janë stabilizuar, ashtu siç keni dashur. Gjithçka po përmirësohet, megjithëse ngadalë. Nëse jeni beqarë, nuk tërhiqeni më dhe nuk emocionoheni shumë lehtë dhe shpejt me një njohje të re, pasi fillimisht ai duhet t’ju vërtetojë me veprime se është vërtet i interesuar për ju. Nëse jeni të fejuar, frenoni tendencën tuaj për xhelozi dhe posesivitet dhe kanalizoni energjinë tuaj në seks. Profesionalisht do të jeni të sigurt dhe kjo është karakteristika që do t’ju ndihmojë të keni sukses. Do të keni favore në financat tuaja, në çdo lëvizje apo veprim sot.

Shigjetari

Rrethanat përmes kontakteve, takimeve dhe udhëtimeve do t’ju japin shumë mundësi për të arritur qëllime të larta, për të rinovuar përditshmërinë tuaj, për të qenë sërish optimist, për të udhëtuar, për të kaluar një kohë të mirë dhe për t’u argëtuar. Nëse jeni beqarë, jeni veçanërisht të favorizuar për njohje të reja, flirtime dhe fillime të reja. Nëse jeni të fejuar, rinovoni plotësisht marrëdhënien tuaj, me dalje të përbashkëta, ekskursione apo udhëtime. Në punë bëni fillime të reja dhe arrini qëllime të larta. Në planin financiar do ketë shpenzime, kryesisht për çështje që lidhen me studimet apo udhëtimet.

Bricjapi

Fati është plotësisht në anën tuaj, mik Bricjap, kur bëhet fjalë për dëshirat dhe planet e thella që keni dashur t’i zbatoni prej kohësh. Nëse jeni beqarë do arrini të rinovoni dhe transformoni jetën tuaj të dashurisë dhe të joshni personin që dëshironi. Nëse jeni të fejuar, përfitoni nga disponimi juaj i rritur seksual për të përjetuar momente të nxehta pasionante me partnerin tuaj.Tani ju mund të shlyeni borxhet dhe detyrimet financiare me lehtësi.

Ujori

I dashur Ujor, treshja Venus-Jupiter do t’ju shtyjë sot të merrni disa vendime serioze, domethënëse dhe të dobishme në marrëdhëniet dhe ndërveprimet tuaja ndërpersonale, të cilat do ta përmirësojnë shumë këtë fushë. Gjithashtu, nëse kohët e fundit keni pasur një keqkuptim me dikë, sot ai mund të zgjidhet, përderisa jeni aktiv. Nëse jeni të fejuar, do të përjetoni rinovimin përfundimtar në marrëdhënien tuaj sot, e cila po përmirësohet në maksimum. Nëse jeni beqarë do keni njohje të reja të rëndësishme, të cilat me shumë gjasa do të çojnë më vonë në një lidhje të qëndrueshme dhe të bukur. Profesionalisht, partneritetet tuaja janë ato që do të ndihmojnë në përparimin tuaj.

Peshqit

Do arrini të bëni lëvizje pozitive sot dhe të gjitha detyrimet tuaja do t’i përballoni me lehtësi. Përveç kësaj, ju zbukuroni dhe rinovoni pamjen tuaj. Nëse jeni të fejuar, tregoni dashurinë tuaj me veprime dhe kjo do ta bëjë gjysmën tuaj tjetër, të mos dyshojë më nëse e doni dhe e dëshironi vërtet. Nëse jeni beqarë merreni vetëm me propozime të denja dhe serioze dashurie tani. Në biznesin tuaj, është koha për të arritur shumë dhe nëse e dëshironi vërtet, do t’i befasoni me rezultatet tuaja. Në planin financiar, problemet më në fund marrin fund, pasi zgjidhjet vijnë nga hiçi.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING